#33 Misz Masz 12 BLG
0,6 ciemny WES
3 litry brzeczki po IPA ok. 1 BLG
0, 139 l miodu gryczanego ( w poprzednich warkach też był gryczany)
skórka obtarta z 1 cytryny
Chmielenie:
Marynka 13 g 60 min
Lubelski 13 g 10 min przed końcem
Misz Maszu wyszło ok. 6 litrów - sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Zakończono 2 minuty przed 24.00.
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-02, 00:06.
#33 Misz Masz 12 BLG
0,6 ciemny WES
3 litry brzeczki po IPA ok. 1 BLG
0, 139 l miodu gryczanego ( w poprzednich warkach też był gryczany)
skórka obtarta z 1 cytryny
Chmielenie:
Marynka 13 g 60 min
Lubelski 13 g 10 min przed końcem
Misz Maszu wyszło ok. 6 litrów - sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Zakończono 2 minuty przed 24.00.
Słód pilzneński 1,5 kg
Sód monachijski 1 kg
Słód monachijski 1,1 kg
Słód Biscuit 0,2 kg
Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 62°C - 25 min
- 72°C - 45 min
mash out - 78°C
Chmielenie:
Lubelski 25g 60 min
Lubelski 20 g 10 min
S-04
W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-03, 09:35.
Comment