Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
#34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG
Słód pilzneński 1,5 kg
Sód monachijski 1 kg
Słód monachijski 1,1 kg
Słód Biscuit 0,2 kg
Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 62°C - 25 min
- 72°C - 45 min
mash out - 78°C
Chmielenie:
Lubelski 25g 60 min
Lubelski 20 g 10 min
S-04
W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-02-03, 10:55.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Dokładnie, tej z PoznaniaSam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
A tak wogóle mam pytanie, do jakich pojemników wlać tą gęstwę, bo normalnie trzymał bym w litrowych do kiszenia ogórków, ale do transportu to nie za bardzo się nadają.Najlepiej, myslę, wybiore sie do apteki po jakies plastikowe ale nie wiem jakie maja największe.Co Wy na to ?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Comment
-
Dokładnie, tej z PoznaniaSam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły
bardzo ładny zapach i pianka ekstra
Comment
-
Belgijskiego Pale Ale wyszło coś około 25 litrów 12 BLG.
#35 Ala Grodziskie
1 kg wędzony
1,5 pszeniczny
Zacieranie:
- 44°C - 10 min
- 52°C - 10 min
- 69°C - 90 min
mash out
35 g lubelskiego na 60 min
15 g lubelskiego na 10 min
s-04
Przemo takie pojemniczki to dość spore mają chyba, choć my to zawsze z małych słoiczków korzystaliśmy dobrze opatulonych folią bąbelkową i jakoś dawało radę.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Przemowi juz mówiłem , są plastikowe zakręcane 100ml. pogoda jednak nie sprzyja wysyłkom , może w Zielonej za miesiąc ?Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-03, 18:39.Mniej książków więcej piwaComment
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
#36 Schwarzbier 12 BLG
Słód pilzneński 2 kg
Słód monachijski 2 kg
Słód barwiący 0,3 kg
Chmiel Lubelski, granulat, 50 g
12 litrów wody
Zacieranie:
- 62°C - 45 min
- 72°C - 50 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g lubelskiego na 60 min
20 g lubelskiego na 10 min
S-23Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Po wielu potknięciach młodszego wysładzającego Arta wyszło 25l 12*BLG co jakoś dziwnie dużo wygląda na ilośc użytego słodu, ale sprawdzałem z 5 razy. Saflager s23 zadane wczoraj wieczorem.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-02-17, 12:16.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
-
Witajcie, mam pytanie odnośnie warzenia piwa z brewkitu. Otóż zainteresował mnie ten zestaw:
https://www.homebrewing.pl/os-brew-o...7-kg-p-56.html
Zamierzam to piwo warzyć w piwnicy (temperatura wynosi tam ok. 16-17 stopni), jednak nie wiem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
-
Channel: Islandia
2024-10-27, 00:16 -
-
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
-
Channel: Niemcy
2024-11-20, 10:41 -
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment