Wg Promasha przy 100%-wej wydajności można z tego otrzymać 13,5blg...
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWg Promasha przy 100%-wej wydajności można z tego otrzymać 13,5blg...Last edited by Maggyk; 2010-10-15, 14:19.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Maż się upiera, że do chmielenia poszło szacunkowo 24 litry 14 BLG.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziNo to albo mąż kłamie albo go nie rozumiem albo nie wiem - jak przeleję do fermentora to się okaże."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Możliwości są trzy:
1 masz popsutą wagę,
2 masz zepsuty balingomierz,
3 masz zepsutego męża.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Waga jest legalizowana Mam refraktometr - sprawdzę ballingometrem. Zobaczymy część jeszcze pewnie z chmielinami zostanie, więc finalnie piwa będzie trochę mniej i może tu jest tajemnica pogrzebana.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Zepsuł się mąż - wyszło około 21,5 litra 14 BLG. Tak z ciekawości jak to wydajność wg Promasha?
Teraz trwa filtracja drugiego RP. Ciekawe ja temu pójdzie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Może się i zepsuł, ale i tak zalegalizowany- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kryzys. Ważenie słodów bywa kłopototwórczym czynnikiem w związku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
#53 Mocny Grodzisz 11 BLG
1,3 kg słodu wędzonego Steinbach
1,5 kg pilzneńskiego Soufflet
0,5 pszenicznego Steinbach
Zacieranie
69 st. C - 90 minut
Chmielenie
32 g Spalt Spalter granulat na 60 min
15 g Spalt Spalter granulat na 10 min
Drożdże - s -33
uwarzono 17 marca 2011Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
#54 Vienna Lager 12 BLG
4 kg wiedeńskiego Steinbach
zacieranie:
52 st. C - 15 minut
62 st. C - 60 minut
72 st. C - 10 minut
Chmielenie:
Hallertauer Tradition 2010 - 35 g
Hallertauer Tradition 2010 - 15 g
Drożdże:
Wyeast 2000 Budvar LagerŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziGdzie fermentujecie te dolniaki ?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Ostatnio cicho w temacie, a przecież coś się dzieje - u nas sezon otwarty został zabutelkowaniem witbiera który zapomniany stał na cichej od czerwca- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment