Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5617

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak wyszło to wiesz gdzie wysłać do oceny
    Sponsorowi nie wypada moim zdaniem Jak nie zapomnę to wezmę do Wrocka.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • Maggyk
      Szara Adminiscjencja
      🍼
      • 2004.05
      • 5617

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      10/13 Bock 16 BLG
      przelany na cichą
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      11/13 Kazbek PA 12 BLG
      20 g Kazbeka zostało wsypane 3 dni temu, dziś butelkowanie
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      12/13 Polaris PA 12 BLG
      20 g Polarisa zostało wsypane 3 dni temu, dziś butelkowanie
      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
      Piwo domowe -
      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

      Reklama w BROWARZE
      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

      Comment

      • fidoangel
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 3489

        A jak oddzieliliście chmiel, ten dany na cichą? Trochę krótko aby opadł.
        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

        Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

        Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

        Comment

        • Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
          A jak oddzieliliście chmiel, ten dany na cichą? Trochę krótko aby opadł.
          Filtrator z oplotu jest w wiadrze, z którego przelewamy. Coś tam zawsze wleci, ale nam to nie przeszkadza
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

          Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

          Comment

          • fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

            Wy to chyba macie jakiś specjalny, "adminowski" filtrator co wszystko filtruje
            Ja ostatnio dodałem, na koniec chmielenia szyszką, trochę granulatu i filtracja stanęła tak, że na sitko kuchenne musiałem wszystko wylać.
            O samym granulacie to nawet nie chcę wspominać .
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              Ja tak samo robię - dzięki Świńskim Ryjkom za ten pomysł - nic mi się nie zapycha
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10768

                Ja zrobiłem tak
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                  Sponsorowi nie wypada moim zdaniem Jak nie zapomnę to wezmę do Wrocka.
                  Możemy ocenić pozakonkursowo
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5617

                    Oj mało konsekwencji we mnie z tym spisem warek. Muszę się poprawić. Tymczasem jedynie lista.

                    Lubin 26.04.2012:
                    13/13
                    warzenie z brewkitów - Mr. Malt London Porter
                    27.04.2013
                    14/13 zacieranie - Robust Porter (Pacific Gem i Nelson, miał być Glacier, ale się zgubił był)
                    28.04.2013
                    15/13 Porter Angielski z ekstraktów WES

                    25.07.2013
                    16/13 American Pale Ale
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                    Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                    Comment

                    • Maggyk
                      Szara Adminiscjencja
                      🍼
                      • 2004.05
                      • 5617

                      17/13 Modern Bitter

                      Zacieranie:
                      52 st C - 10 min
                      62 st C - 30 min
                      72 st C - 30 min

                      Chmielenie:
                      25 g Citra - 60 min
                      20 g Cascade - 30 min
                      30 g Cascade - 30 min

                      Właśnie I przerwa dobiegła końca. Lecę grzać dalej
                      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                      Piwo domowe -
                      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                      Reklama w BROWARZE
                      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                      Comment

                      • Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5617

                        17/13 Modern Bitter zostało zadane Burton Union Ale M79 Mangrove Jack's Craft Series 10 g.

                        A dziś warzę 18/13 Dr Rudi Amber Ale

                        69 st C do negatywnej próby jodowej

                        Chmielenie:
                        10 g Citra - 60 min
                        10 g Cascade - 30 min
                        10 g Cascade - 10 min
                        20 g dr Rudi - na zimno, 3 dni przed planowanym końcem cichej.

                        Drożdże Danstar Bry-97 American West Coast
                        Last edited by Maggyk; 2013-10-03, 08:56.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                        Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                        Comment

                        • Maggyk
                          Szara Adminiscjencja
                          🍼
                          • 2004.05
                          • 5617

                          18/13 errata Dr Rudi Amber Ale

                          Chmielenie:
                          10 g dr Rudi- 60 min
                          10 g dr Rudi - 30 min
                          10 g dr Rudi - 10 min
                          20 g dr Rudi - na zimno, 3 dni przed planowanym końcem cichej
                          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                          Piwo domowe -
                          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                          Reklama w BROWARZE
                          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                          Comment

                          • Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

                            19/13 Lekki świąteczny ale 10 BLG - 06.10.2013

                            Jako, że warzone na Żarłostacji to stwierdziłam, że połączenie piwa z przyprawami najlepiej wpisuje się w charakter imprezy.

                            Bursztynowy WES 1,7 kg
                            Pszeniczny WES 0,5 kg

                            Cukier kandyzowany 0,25 kg - 60 min
                            Cukier cynamonowy 75 g - 60 min
                            Mosaic, granulat 10 g - 60 min

                            Mosaic, granulat 20 g - 30 min

                            Suszona skórka pomarańczy 20 g - 15 min
                            Kardamon zielony w ziarnach 30 g - 15 min

                            Mosaic, granulat 20 g - 10 min

                            Trawa cytrynowa 20 g - 5 min

                            Kwiaty lawendy 5 g - 1 min

                            Zadane T -58
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                            Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                            Comment

                            • Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5617

                              20/13 Smoked Ale 14 BLG
                              3,2 kg pale ale CM
                              0,4 kg monachijski Soufflet
                              0,6 kg wędzony Steinbach
                              0,4 crystal CM

                              Zacieranie: 90 min w 67 st. C

                              Chmielenie 60 min:

                              30 g Saaz - 60 min
                              10 g Perle - 60 min
                              30 g Saaz - 30 min
                              10 g Perle - 15 min

                              drożdże: Danstar Bry-97 American West Coast
                              Last edited by Maggyk; 2013-10-11, 12:34.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                              Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                              Comment

                              • Maggyk
                                Szara Adminiscjencja
                                🍼
                                • 2004.05
                                • 5617

                                21/13 American Stout uwarzone 19.10.2013

                                Dziś butelkowanie 18/13 oraz 19/13.
                                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                                Piwo domowe -
                                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                                Reklama w BROWARZE
                                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X