Dawno nas tu nie było. Zacznijmy zatem od początku:
#18 Dubbel
pilzneński 3,7 kg
monachijski 1,6 kg
Special B 0,3 kg
Caramunich 0,3 kg
Bisquit 0,2 kg
brązowy cukier kandyzowany 0,45 kg
jęczmienne płatki błyskawiczne 0,2 kg
18 litrów wody
Chmielenie 20 g - 90 minut
Lubelski 10 g - 5 minut
Szczegółowy przebieg warzenia mam nadzieję, że Art zamieści. W każdym bądź razie to piwo praktycznie już przeszło do historii. Bardzo się w nim rozsmakowaliśmy.
Na WWP zajęło 8 miejsce: owocowe, za mało fenoli, słabe nagazowanie
#18 Dubbel
pilzneński 3,7 kg
monachijski 1,6 kg
Special B 0,3 kg
Caramunich 0,3 kg
Bisquit 0,2 kg
brązowy cukier kandyzowany 0,45 kg
jęczmienne płatki błyskawiczne 0,2 kg
18 litrów wody
Chmielenie 20 g - 90 minut
Lubelski 10 g - 5 minut
Szczegółowy przebieg warzenia mam nadzieję, że Art zamieści. W każdym bądź razie to piwo praktycznie już przeszło do historii. Bardzo się w nim rozsmakowaliśmy.
Na WWP zajęło 8 miejsce: owocowe, za mało fenoli, słabe nagazowanie
Comment