Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziPoczekaj z tym grodziszem to Ci przyślę gęstwę z oryginalnymi drożdżamiŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi#34 Belgijskie Pale Ale 12 BLG
Słód pilzneński 1,5 kg
Sód monachijski 1 kg
Słód monachijski 1,1 kg
Słód Biscuit 0,2 kg
Słód Aroma 0,1 kg (miał być Biscuit, ale nie ma tyle na stanie w domu)
Chmiel Lubelski, granulat, 25 g
Chmiel Lubelski, granulat, 20 g
Zacieranie:
- 62°C - 25 min
- 72°C - 45 min
mash out - 78°C
Chmielenie:
Lubelski 25g 60 min
Lubelski 20 g 10 min
S-04
W planach na dziś jest jeszcze grodzisz na s-04, żeby nie było tak monotonnie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziSpecjalnie dla Ciebie uwarzę drugiegoLast edited by Maggyk; 2010-02-03, 10:55.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziPoczekaj z tym grodziszem to Ci przyślę gęstwę z oryginalnymi drożdżamiMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzipisał bym się na toSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo nie gadaj, że odzyskałeś z butelki grodzisza?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
A tak wogóle mam pytanie, do jakich pojemników wlać tą gęstwę, bo normalnie trzymał bym w litrowych do kiszenia ogórków, ale do transportu to nie za bardzo się nadają.Najlepiej, myslę, wybiore sie do apteki po jakies plastikowe ale nie wiem jakie maja największe.Co Wy na to ?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNie ma sprawy, będę zbierał gęstwę w piatek i kilka słoików chcę pozyskać, takze bedzie czym dzielićMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziDokładnie, tej z Poznania Sam jestem zdziwiony że drożdże po tylu latach jeszcze żyją.Maciej namnożył wstępnie na ekstrakcie ze trzy razy, a w zeszły piatek uwarzyliśmy grodzisza, zadaliśmy drożdże i po 14 h pięknie ruszyły bardzo ładny zapach i pianka ekstraWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Belgijskiego Pale Ale wyszło coś około 25 litrów 12 BLG.
#35 Ala Grodziskie
1 kg wędzony
1,5 pszeniczny
Zacieranie:
- 44°C - 10 min
- 52°C - 10 min
- 69°C - 90 min
mash out
35 g lubelskiego na 60 min
15 g lubelskiego na 10 min
s-04
Przemo takie pojemniczki to dość spore mają chyba, choć my to zawsze z małych słoiczków korzystaliśmy dobrze opatulonych folią bąbelkową i jakoś dawało radę.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziPrzemo takie pojemniczki to dość spore mają chyba, choć my to zawsze z małych słoiczków korzystaliśmy dobrze opatulonych folią bąbelkową i jakoś dawało radę.Last edited by anteks; 2010-02-03, 18:39.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziPrzemowi juz mówiłem , są plastikowe zakręcane 100ml. pogoda jednak nie sprzyja wysyłkom , może w Zielonej za miesiąc ?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
#36 Schwarzbier 12 BLG
Słód pilzneński 2 kg
Słód monachijski 2 kg
Słód barwiący 0,3 kg
Chmiel Lubelski, granulat, 50 g
12 litrów wody
Zacieranie:
- 62°C - 45 min
- 72°C - 50 min
negatywna próba jodowa
barwiący 10 min
mash out
30 g lubelskiego na 60 min
20 g lubelskiego na 10 min
S-23Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Po wielu potknięciach młodszego wysładzającego Arta wyszło 25l 12*BLG co jakoś dziwnie dużo wygląda na ilośc użytego słodu, ale sprawdzałem z 5 razy. Saflager s23 zadane wczoraj wieczorem.Last edited by ART; 2010-02-17, 12:16.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment