I wczoraj jeszcze:
#39 A Porter
3 kg Słód Pilzneński Strzegom
3 kg Słód Monachijski Strzegom
0,8 kg Słód Karmelowy Jasny Strzegom
0,15 kg Słód palony żywiecki (dzięki Grzesiu!)
0,05 kg Słód Karmelowy Ciemny Strzegom
Zacieranie infuzyjne:
- 64°C - 35 min
- 72°C - 25 min
mash out
100 g Marynka na 90 min
50 g Lubelski na 30 min
Drożdże Wyeast Czech Pils (dzięki Marusia!)
#39 B Wysłodkowe Miodowe 11*BLG
8l 5*blg wysłodkowego po Porterze + 500g miodu
27 g Marynka na 60 min
13 g Lubelski na 10 min
Drożdże Wyeast Scottish Ale
#39 A Porter
3 kg Słód Pilzneński Strzegom
3 kg Słód Monachijski Strzegom
0,8 kg Słód Karmelowy Jasny Strzegom
0,15 kg Słód palony żywiecki (dzięki Grzesiu!)
0,05 kg Słód Karmelowy Ciemny Strzegom
Zacieranie infuzyjne:
- 64°C - 35 min
- 72°C - 25 min
mash out
100 g Marynka na 90 min
50 g Lubelski na 30 min
Drożdże Wyeast Czech Pils (dzięki Marusia!)
#39 B Wysłodkowe Miodowe 11*BLG
8l 5*blg wysłodkowego po Porterze + 500g miodu
27 g Marynka na 60 min
13 g Lubelski na 10 min
Drożdże Wyeast Scottish Ale
Comment