Dwie warki za nami i nic nie mozna sprobowac, bo piwko musi swoje polezec. Najgorsze ze wciaz nie wiadomo czy cos nam wyszlo porzadnego czy nie. I co robic???? TRZECIA WARKE.
Dzis zamierzam nastawic Warke nr 3
Brown Ale a la Kozik
Przepis zaczerpnalem od kolegi...(http://acn.waw.pl/koziol/mojepiwo.html)
3,6 kg ekstraktu ssodowego jasnego
0,3 kg slod monachijskiego
0,7 kg slodu karmelowego ciemnego
Slody wazone w temp. 65-70 przez ok. 60 minut
30 gram szyszek chmielu goryczkowego,
70 gram szyszek chmielu aromatycznego (30g start + 20g po 30 minutach + 20g na koniec)
Calosc gotowana ok. 45-60 minut
Drozdze Safale
ok. 20-22 litrow oligocenskiej
Dzis zamierzam nastawic Warke nr 3
Brown Ale a la Kozik
Przepis zaczerpnalem od kolegi...(http://acn.waw.pl/koziol/mojepiwo.html)
3,6 kg ekstraktu ssodowego jasnego
0,3 kg slod monachijskiego
0,7 kg slodu karmelowego ciemnego
Slody wazone w temp. 65-70 przez ok. 60 minut
30 gram szyszek chmielu goryczkowego,
70 gram szyszek chmielu aromatycznego (30g start + 20g po 30 minutach + 20g na koniec)
Calosc gotowana ok. 45-60 minut
Drozdze Safale
ok. 20-22 litrow oligocenskiej
Comment