straaaszna rzecz.
postanowiłem warzyć dzisiaj w wielki piątek, co jest pewnie wielkim grzechem.
Zacząłem od pewnej imprezy i przygotowaniem się do warzenia, wypite 8 warek komercyjnych natchnęło mnie do zrobienia czegoś SMACZNEGO.
Odwarzyłem
4915gr pilzneńskiego
305 gr monachijskiego /oba strzegom
75gr karmelowego ciemnego [faktycznie, 20 ziarenek to zdziebka za mało]
aktualnie jestem w fazie śrutowania, ręce mi odpadają [chciałbym zauważyć że przyniosłem 20 litrów oligocena, z 15kg rzeczy ze sklepu dzisiaj, więc to był wysiłek ostry].
Doczłapałem do kompa, bo to śrutowanie mi sprawia wiele kłopotów przy obecnym stanie, już nie wspomnę, że z godzinę składałem śrutownik nie wiem co źle robiłem, ale po godzinie jakoś udało mi się go złożyć.
z 20gr zmarnowane słodu. pilzneńskiego. jakoś mi się rozsypał przy słodowaniu... nie celowałem w lejek... no ale teraz powinno być lepiej połowa drogi już jest.
[piszę to wszystko, bo później łatwiej mi dziennik prowadzić. bo zaglądam tutaj i piszę co robiłem, stąd te szczególowe info]
postanowiłem warzyć dzisiaj w wielki piątek, co jest pewnie wielkim grzechem.
Zacząłem od pewnej imprezy i przygotowaniem się do warzenia, wypite 8 warek komercyjnych natchnęło mnie do zrobienia czegoś SMACZNEGO.
Odwarzyłem
4915gr pilzneńskiego
305 gr monachijskiego /oba strzegom
75gr karmelowego ciemnego [faktycznie, 20 ziarenek to zdziebka za mało]
aktualnie jestem w fazie śrutowania, ręce mi odpadają [chciałbym zauważyć że przyniosłem 20 litrów oligocena, z 15kg rzeczy ze sklepu dzisiaj, więc to był wysiłek ostry].
Doczłapałem do kompa, bo to śrutowanie mi sprawia wiele kłopotów przy obecnym stanie, już nie wspomnę, że z godzinę składałem śrutownik nie wiem co źle robiłem, ale po godzinie jakoś udało mi się go złożyć.
z 20gr zmarnowane słodu. pilzneńskiego. jakoś mi się rozsypał przy słodowaniu... nie celowałem w lejek... no ale teraz powinno być lepiej połowa drogi już jest.
[piszę to wszystko, bo później łatwiej mi dziennik prowadzić. bo zaglądam tutaj i piszę co robiłem, stąd te szczególowe info]
Comment