Witam
Po wielu trudach wystartowałem. Na początek Pszeniczniak z gotowca
Browamator Pszeniczne
1,25kg. ekstrakt jasny
0,5kg. ekstrakt pszeniczny
wyszło 19l 14blg
Piwko ładnie fermentuje, chciałbym zmierzyć teraz (mineło 2dni) aerometrem jak to wygląda od strony teoretycznej, ale troche się boje ingerować w piwko żeby nie zakazić jakimś świństwem mojego pierwszego kochanego piwka.
Teraz najmniej miły moment mycie butelek.
Troche chyba mam za niską temperature ale na razie nic z tym nie moge zrobić
Myślę że jeszcze dwa dni i będe butelkował a potem jeszcze jeden gotowiec jeszcze nie wiem jaki chodzi mi po głowie jakiś gotowiec z Brewfermu. Ale najbardziej to cieszę się z tego że wreszcie dolaczyłem do szanownych kolegów i powiększyłem ilość browarów we Wrocławiu
Szepnijcie słówko co zrobić z tym pomiarem żeby nic złego nie zrobić i czy zamieszać piwko przed pomiarem
Pozdrawiam
Po wielu trudach wystartowałem. Na początek Pszeniczniak z gotowca
Browamator Pszeniczne
1,25kg. ekstrakt jasny
0,5kg. ekstrakt pszeniczny
wyszło 19l 14blg
Piwko ładnie fermentuje, chciałbym zmierzyć teraz (mineło 2dni) aerometrem jak to wygląda od strony teoretycznej, ale troche się boje ingerować w piwko żeby nie zakazić jakimś świństwem mojego pierwszego kochanego piwka.
Teraz najmniej miły moment mycie butelek.
Troche chyba mam za niską temperature ale na razie nic z tym nie moge zrobić
Myślę że jeszcze dwa dni i będe butelkował a potem jeszcze jeden gotowiec jeszcze nie wiem jaki chodzi mi po głowie jakiś gotowiec z Brewfermu. Ale najbardziej to cieszę się z tego że wreszcie dolaczyłem do szanownych kolegów i powiększyłem ilość browarów we Wrocławiu
Szepnijcie słówko co zrobić z tym pomiarem żeby nic złego nie zrobić i czy zamieszać piwko przed pomiarem
Pozdrawiam
Comment