warka #2 - MI-2
Dowieźli.
Mimo iż niektórzy odradzają w upały domowe warzenie, ja zaryzykowałem.
MI-2
części składowe:
1,7 kg ekstraktu bursztynowego
1,2 kg ekstraktu jasnego
1,2 kg ekstraktu ciemnego
Ponieważ garnek mały na pierwszy ogień poszedł bursztynowy nachmielany przz 30 minut chmielem goryczkowym w szyszkach marynka (25g).
Za drugim razem reszta chmielona tą samą marynką jeszcze przez 30 minut.
Ostatnie 20 minut - 25g szyszek aromatycznym lubelskim.
Drożdże górnej fermentacji Safale s-04 (jest ich coraz więcej) jeszcze czekają, aż temperatura brzeczki osiągnie przyzwoity poziom, co niedługo powinno nastąpić.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
Mimo iż niektórzy odradzają w upały domowe warzenie, ja zaryzykowałem.
MI-2
części składowe:
1,7 kg ekstraktu bursztynowego
1,2 kg ekstraktu jasnego
1,2 kg ekstraktu ciemnego
Ponieważ garnek mały na pierwszy ogień poszedł bursztynowy nachmielany przz 30 minut chmielem goryczkowym w szyszkach marynka (25g).
Za drugim razem reszta chmielona tą samą marynką jeszcze przez 30 minut.
Ostatnie 20 minut - 25g szyszek aromatycznym lubelskim.
Drożdże górnej fermentacji Safale s-04 (jest ich coraz więcej) jeszcze czekają, aż temperatura brzeczki osiągnie przyzwoity poziom, co niedługo powinno nastąpić.
Comment