Kolega Marek już nie warzy?
Markowe domowe
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
W końcu uczeń musi opanować pełen zakres materiałuComment
-
Fiołkowe - warka 21
Zasyp:
Pilzneński - 6000 g
Biscuit - 250 g
Płatki owsiane błyskawiczne - 800 g
Puszka ekstraktu WES ciemne 500g
Zacieranie:
zasyp do wody o temperaturze 35*C -> 10 minut przerwy
64*C -> 45 minut
73*C -> 45 minut
78*C -> i do filtracji
Kurna 4 godziny ciurkało trzeba śrutownik poprawić lub zmienić
Chmielenie:
Marynka 40g w zerowej godzinnego warzenia
Marynka 30g w 40 minucie
Lubelski 30g w 20 minucie
Drożdże :
Gęstwa S-23 jakieś pół paczki z zeszłego roku
Weisbier-trockenhefe jakieś pół paczki z zeszłego roku
Wyszło około 40 litrów 12,5 Blg.Comment
-
Comment
-
Comment
Comment