Markowe domowe
Collapse
X
-
-
Comment
-
Comment
-
Warka 22 - Ale czarne
Zasyp:
Pilzneński - 5000 g
Karmelowy - 250 g
Palony żywiecki - 350 g
Carafa III - 130g
Zacieranie:
zasyp do wody o temperaturze 35*C
53*C -> -> 10 minut przerwy
64*C -> 35 minut
73*C -> 55 minut
78*C -> 5 minut i do filtracji
Chmielenie:
Marynka 50g w zerowej 2 godzinnego warzenia
Lubelski 20g w 50 minucie
Drożdże :
Safbrew T-58
Wyszło około 26 litrów 12 Blg.
Obecnie pięknie fermentuje pod czapą piany.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 18:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
Channel: Surowce
-
-
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
-
Channel: Czechy
-
-
Browarek z Alzacji działa od 2001 r. Piwo uwarzone dla opactwa Hohenburg na górze Mont-Sainte-Odile założonego w 680 r. przez św. Otylię (uważaną za patronkę Alzacji).
https://www.lasaintpierre.com/
Blonde Ale, 5,6%, chmiele alzackie.
Aromat - początkowo wyraźna,...-
Channel: Francja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment