Markowe domowe
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
.
Każdego mojego nie piłeświec nie chwal.
Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2009-06-14, 13:29.Comment
-
-
Comment
-
Dziś Pszeniczka #31 powędrowała do butelek blg zeszło do 5 (zacierane na słodko) mam nadzieję, że niżej już nie zejdziedo refermentacji 3g cukru na 0,5 .
Czernidło #32 przelane na cichą z 15 blg zjechało do 6,2 , tu mam nadzieję o zejście o 2,2 bulgoty.Comment
-
Właśnie odpaliłem pierwszą butlę pszenicy z warki 31 jest fajna mocno bananowa z małym goździkem i co najważniejsze bardzo treściwa, zastanawiam się czy nie zrobić pomiaru blg ale po co skoro jest dobra.Comment
-
Czernidło #32 odfermentowało do 5 BLG z 15, i po blisko 2 tygodniach cichej doczekało się butelkowania.
Smak dość wytrawny jak na 5blg (nie sypnąłem karmelowego - święto) piwo dobrze rokuje.
Przy okazji dzielenia się Raciborem rozdałem 2 butelki wprost spod kapslownicy. Wyszło 27x0,5 kelty + 22x0,33 bączki.
Specjalnie dla Adamajest 4 blg.
Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2009-07-05, 19:15.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
2024-11-23, 18:56 -
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
-
-
Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
-
Channel: Czechy
-
-
Browarek z Alzacji działa od 2001 r. Piwo uwarzone dla opactwa Hohenburg na górze Mont-Sainte-Odile założonego w 680 r. przez św. Otylię (uważaną za patronkę Alzacji).
https://www.lasaintpierre.com/
Blonde Ale, 5,6%, chmiele alzackie.
Aromat - początkowo wyraźna,...-
Channel: Francja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment