Wykonałem pomiary blg, fermentor zadany W 34/70 zjechał z 14,2 do 5 , S-23 z 13 do 4. Smak obu młodziaków 9 dniowych fascynujący (po tak długiej przerwie) goryczka konkretna choć nie zabójcza pomimo blisko 60 IBU. Nie wiem kto mnie powstrzyma przed jutrzejszym pomiarem ależ to dobre
Markowe domowe
Collapse
X
-
Oj, lubię jak młody piwowar zadowolony ze swej ciężkiej pracy
Ja mimo że trochę warek mam za sobą to co chwila zaglądam do fermentorów.
A czy drożdże ruszyły, który fermentor ładniejszą pianę ma, czy ładnie pachnie, kiedy zacznie kończyć fermentację i takie tam...
A jak już w kegach to szybciutko małego podpinam żeby zobaczyć jakie wyszło i jak się zmieni w czasie leżakowania. Później potrafię całkiem o nim zapomnieć aż się dziwię jak w kącie znajdę takie, którego już nie było /na przykład wczoraj /"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Cześć.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziNie wiem kto mnie powstrzyma przed jutrzejszym pomiarem ależ to dobreanioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziOj, lubię jak młody piwowar zadowolony ze swej ciężkiej pracy
Ja mimo że trochę warek mam za sobą to co chwila zaglądam do fermentorów.
A czy drożdże ruszyły, który fermentor ładniejszą pianę ma, czy ładnie pachnie, kiedy zacznie kończyć fermentację i takie tam...
A jak już w kegach to szybciutko małego podpinam żeby zobaczyć jakie wyszło i jak się zmieni w czasie leżakowania. Później potrafię całkiem o nim zapomnieć aż się dziwię jak w kącie znajdę takie, którego już nie było /na przykład wczoraj /
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziCześć.
Tam mierz żeby zostało coś do butelek ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziCześć.
Jeszcze trochę i degusacja
Comment
-
-
Przy wczorajszym butelkowaniu znalazłem w skrzynkach 2 butelki Czernidła ze śliwką, bardzo mnie to ucieszyło bo mama pytała o ciemne piwko a myślałem, że nie mam nic na stanie. Będzie się z czym wybrać na popołudniową kawkę
Comment
-
-
Czernidło w smaku bardzo fajne delikatne i dość mocne. Jednak przegazowane na maksa po 22 miesięcznym leżakowaniu.
Po "nalaniu" pierwszej szklaneczki włączyłem kamerkę tak piwa jeszcze nie nalewałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziCzernidło w smaku bardzo fajne delikatne i dość mocne. Jednak przegazowane na maksa po 22 miesięcznym leżakowaniu.
Po "nalaniu" pierwszej szklaneczki włączyłem kamerkę tak piwa jeszcze nie nalewałem.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziJak byś bitej śmietany nalewał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziTo tak, jak by lody z maszyny.
Comment
-
Comment