Markowe domowe
Collapse
X
-
-
To na S-04 bardziej mętne? To nieprawdopodobne. Ja bym jednak sprawdził jeszcze raz.Comment
-
Comment
-
Skład:
pilzneński 10160g 3-4 EBC Litovel
caraaroma 250g 300-400EBC Weyermann
biscuit 250g 50 EBC Brewferm
marynka 100g
citra 100g
Zacieranie:
55*C → 15 minut
64*C → 40 minut
73*C → 40 minut
78*C → 10 minut
Chmielenie:
80 minuta → 100g marynki 8 ak.
50 minuta → 60g citra 12,2 sk.
10 minuta → 40g citra 12,2 ak.
IBU około 78 więc powinno być konkretne
Drożdże:
Nottingham zadane przed chwilą przy 20*C (jeszcze się chłodzi na dworze 15*C) , wyszło około 14,5 blg 46 litrów.Last edited by mark33; 2011-07-31, 09:51.Comment
-
-
Warzenie na pełnym luzie, nawet filtracja na luzie poszła. No i wielkie dzięki za pożyczenie turbo grzałki 2kW, skróciła zagotowanie o dobrą godzinę.Comment
-
elo
tak więc moc jest z namianioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywychComment
-
Wezmę do pracy, ostatnio zrobiłem sobie przejściówkę do pomiaru prądu, będziemy wiedzieć ile mocy jest z nami Już się rozglądałem na aledrogim serwisie za takowym dopalaczem jest wybór, że ho, ho.Comment
Comment