Warka 15 Patataj owsiany
Słód pilzneński - 6000g
monachijski - 400g
karmelowy - 200g
Płatki owsiane Górskie - Halina - 1 paczka - 400g
Chmiele - marynka 50g, lubelski 50g
Drożdże - WLP550 Belgian Ale (jeśli starter będzie OK)
Zacieranie infuzyjne:
Wada na 35*C zasyp całości.
Podgrzanie do 53*C przerwa 10 min.
Podgrzanie do 64*C przerwa 45 min.
Podgrzanie do 73*C przerwa 40 min.
Podgrzanie do 78*C zatopenie filtrownicy, przerwa 10 min na zbudowanie złoża filtracyjnego.
Chmielenie godzinne w 0 minucie warzenia goryczka w 50 min. lubelski.
Śrutownik pozostawiony z nastawem "grubszym" po pszenicy.
Jak narazie mam poważone słody, idę śrutować.
Słód pilzneński - 6000g
monachijski - 400g
karmelowy - 200g
Płatki owsiane Górskie - Halina - 1 paczka - 400g
Chmiele - marynka 50g, lubelski 50g
Drożdże - WLP550 Belgian Ale (jeśli starter będzie OK)
Zacieranie infuzyjne:
Wada na 35*C zasyp całości.
Podgrzanie do 53*C przerwa 10 min.
Podgrzanie do 64*C przerwa 45 min.
Podgrzanie do 73*C przerwa 40 min.
Podgrzanie do 78*C zatopenie filtrownicy, przerwa 10 min na zbudowanie złoża filtracyjnego.
Chmielenie godzinne w 0 minucie warzenia goryczka w 50 min. lubelski.
Śrutownik pozostawiony z nastawem "grubszym" po pszenicy.
Jak narazie mam poważone słody, idę śrutować.
Comment