Może to nowy styl, lager górnej fermentacji
Też mam jeszcze parę buteleczek takiego cuda - gotowiec John Bull Bavarian Lager fermentowany w zeszłym roku w ok. 24 st. C.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Hmmm... trochę dziwny ten LAGER... na drożdżach ALE?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Może to nowy styl, lager górnej fermentacji
Też mam jeszcze parę buteleczek takiego cuda - gotowiec John Bull Bavarian Lager fermentowany w zeszłym roku w ok. 24 st. C.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Forumowa Loża Szyderców (FLS ) odnajdzie i wytknie każdy błąd
To może zamienić Forum na Piwo, zrobic z tego PLS, a nawet PiLoSz, po czym układać hasła do skandowanie na przemarszach i demonstracjach organizowanych w imię wyższych piwnych celów. "PiLoSz uczy, PiLoSz radzi, PiLoSz nigdy, Cię nie zdradzi."
To może zamienić Forum na Piwo, zrobic z tego PLS, a nawet PiLoSz, po czym układać hasła do skandowanie na przemarszach i demonstracjach organizowanych w imię wyższych piwnych celów. "PiLoSz uczy, PiLoSz radzi, PiLoSz nigdy, Cię nie zdradzi."
Proszę sobie darować takie posty w temacie o Mikrobrowarze Wielkobronowickim nie maja związku i tylko zaśmiecaja temat.
Właśnie w trakcie śrutowania słodu Carafa I pękł mi plastikowy łącznik między głowicą a silnikiem elektrycznego śrutownika. Jutro kurcze muszę kupić jakis zamiennik. Będzie to kolejny dzień opóźnienia w warzeniu imperial russian stouta Na szczęście zdążyłem sobie ześrutować słody na weizena więc cos dziś jednak uwarzę.
Wolę uczyć się robić piwo na małych warkach. Bardziej by mi było szkoda zmarnowanych materiałów. A na razie blędów robię co nie miara, o czym pewnie wyczytałeś powyżej. Nie od razu Rzym zbudowano
Comment