Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Mikrobrowar Wielkobronowicki
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuBez jajec, dopóki nie oświadczysz publicznie, że robisz piwo z czystego słodu, ja tego do ust nie wezmę, żebym nie wiem od kogo dostał. Zacznij być poważnym.Marek - domowarzyciel namiętny
Comment
-
-
Autor pewnie też sam nie wie :/- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum... do moich zapasów słodu dobrały się myszy...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum... Zabije skurwiela...
Comment
-
-
Warka 7a zabutelkowana.
Część warki numer 7 z dużego fermentora zabutelkowana do 36 butelek (przy czynnym udziale mojej kobiety - a niech się uczy dziewczyna czegoś pożytecznego )
Zawartość alkoholu minimum 4,7 %
Butelkowane w moje imieniny 11.XI mam nadzieję że drożdże zrobiły mi prezent i piwo wyjdzie jak należy.Last edited by Shlangbaum; 2005-11-14, 10:25.
Comment
-
-
warka 8 - koźlak (miejmy nadzieję)
Na 10 litrów:
2 kg słodu monachijskiego
1 kg słodu pilzneńskiego
0,25 kg karmelowego ciemnego
Przerwa białkowa 53-55*/15 minut
Przerwa scukrzająca 60-64*/20 minut
Przerwa dekstrynująca 74-72*/30 minut -według próby jodowej
chmiel Marynka 10% 12,5g/70 min
chmiel Lubelski 4,1% 15g/40 min
drożdże Saflager S-23
Ekstrakt 15Blg
------------------------------------------------------------
Piwo zrobione w wyniku akcji "Czyszczenie zapasów słodu". Sam nie wiedziałem co zrobię. Zatarłem słody i wyszedł koźlak, chyba. Zobaczymy za miesiąc.Last edited by Shlangbaum; 2006-01-06, 17:05.
Comment
-
-
-
warka 9 - czerwony pils
Na 15 litrów:
1 kb słodu melaonidowego Weyermanna
0,8 kg słodu monachijskiego Strzegomskiego
1,1 kg słodu pilzneńskiego Strzegomskiego
Przerwa scukrzająca 60-62*/30 minut
Przerwa dekstrynująca 70-72*/20 minut -według próby jodowej
chmiel Marynka 10% 12,5g/70 min
chmiel Lubelski 4,1% 12,5g/30 min
drożdże Saflager S-23
Ekstrakt 10Blg
------------------------------------------------------------
Miało być w sumie 10 litrów o większym ekstrakcie ale jakoś mi się więcej wody nalało. Mam nadzieję, że piwo tak jak w zamierzeniu wyjdzie czerwone lub chociaż czerwonawe.
Poniżej oczywiście etykieta.
Comment
-
Comment