W Krakowie ruszył "Ariel Rydlewicz Micro-Brewery"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • a_rydlewicz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.06
    • 4

W Krakowie ruszył "Ariel Rydlewicz Micro-Brewery"

Z dumą informuję Piwną Brać, że po wielotygodniowych przygotowaniach odpaliłem swój Ariel Rydlewicz Micro-Brewery w królewskim mieście Krakowie ! Na pierwszy ogień (ale trema była) poszedł zestaw Browamator Prawdziwe Ciemne. W tej chwili pifko jest już w fazie cichej fermentacji i chmielenia na zimno. Przyznam, że jak co drugi dzień sprawdzając Blg podpijałem sobie kapkę to byłem w siódmym niebie. Niedługo rozlew. Nie omieszkam zamieścić wrażen z degustacji! Za tydzień lub dwa zabieram się do Witbier'a i zacieram!
    Pozdrowienia
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a_rydlewicz
    ... pifko ...
    Nie ma czegoś takiego jak"pifko". Jest tylko "piwo".

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19292

...albo pyfko powodzenia życzę i mam nadzieję, że pojawisz się na jakimś spotkaniu.

Comment

Related Topics

Collapse

• masumi
        2020.02.15 - XXVI Międzynarodowa Giełda Birofilistyczna w Krakowie
        masumi
        Witam.
        Mam przyjemność poinformować i zaprosić na XXVI Międzynarodową Giełdę Birofilistyczną w Krakowie
        Data: 15. 02. 2020 r.
        Adres: ul. Reymonta 15, Kraków
        Czas: w godz. 7,00 - 12,00
        Wejściówka 5 zł
        Rezerwacja stolików 5 zł, (wrzuć info na PW)....
        2020-01-11, 22:26
      • warsawcity
        Sprzedam butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, koniec XIX - pocz. XX w.
        warsawcity
        Sprzedam unikalną butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, który prowadził m.in. sprzedaż piwa Okocimskiego i Pilzneńskiego. Butelka jest w bardzo dobrym stanie, posiada jedynie liczne drobne ryski. Wykonana ze szkła w kolorze miodowym, zamykana była na korek, ma bardzo masywne denko, wysokość:...
        2018-04-25, 10:48
      • Serokomlak
        Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
        Serokomlak
        Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
        Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
        2024-11-03, 01:56
      • Prusak
        Gościszewo, Lechista
        Prusak
        Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
        2024-08-02, 17:26
      • Prusak
        Estonia Tallinn, Ankru 10, Tuletorn Brewing
        Prusak
        Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
        2024-05-09, 14:45
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...