I stało się!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #61
    Oj, coś się Infam opier... z zapiskami

    Jak tam, skończyłeś już warzenie na dzisiaj?
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Infam
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.05
      • 715

      #62
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      Oj, coś się Infam opier... z zapiskami

      Jak tam, skończyłeś już warzenie na dzisiaj?
      Nastąpiły drobne problemy. Chyba śruta za drobna. A niech im spuchnie nóżka &$%#&!
      He, he nigdy czegoś takiego nie miałem.
      Dwa filtry zatopione (mój, który nigdy nie miał problemów i Lukuja - ten nigdy się nie przytykał).
      D__a zbita!
      "Dużo to nie znaczy Dobrze
      Dobrze znaczy dużo"

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #63
        Na mąkę zmieliłeś??
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Infam
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.05
          • 715

          #64
          Wiem jak powinna wyglądać śruta ale postanowiłem zmielić drobniej niż zwykle. Chyba nie w tym problem. Mam ok. 30% mąki karmelowej. Całość zbija się w g.
          Przefiltruję, spokojnie. Problem w tym, że Małażonka jest przekonana o doskonałości takiego filtrowania i może się zdziwić...
          "Dużo to nie znaczy Dobrze
          Dobrze znaczy dużo"

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Grbuy
            Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
            Grbuy
            Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
            2023-11-30, 20:57
          • SielskieWzgorze
            Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
            SielskieWzgorze
            Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

            W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
            ...
            2024-02-19, 09:28
          • kurek93
            Pszenica z błędami.
            kurek93
            Witam.
            Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
            • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
            • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
            • słód Weyermann®
            ...
            2023-01-13, 10:28
          • dadek
            Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
            dadek
            Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
            2023-11-22, 05:14
          • Kamil97
            Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
            Kamil97
            Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
            W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
            2023-04-05, 16:59
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...