Witam i proponuję trochę magii..Warto chyba używać kalendarza biodynamicznego/dostępny w niektórych kioskach i sklepach ze zdrową żywn./Opiera się on głównie na fazach księżyca./W każdym miesiącu jest parę dni /liścia/ w których nie powinno się zaczynać fermentacji...to działa...Meister Hevelius też podobno korzystał z takiego-wiadomo astronom-piwowar.pozdro.Wojtek
magick
Collapse
X
-
A dla mnie to jakaś paranoja. Przesądy i tyle. Herezje. Wiejskie głupoty i jakieś inne New Age'owskie robienie ludziom wody z mózgu. Dziś jest noc świetojańska więc jak dziś postawie warkę to będzie naprawdę świetna. Wszystkie żywioły wejdą do mojego gara i wytwoprza tyle magi, że nawet w 30 dniowy upał piwo mi nie skiśnie i będzie pachniało kwiatem paproci. A ponadto będzie miało właściwości afrodyzjaka jeeli w kuchni bedzie stała dziewica, ale tylko pod warunkiem, że akurat czarny kruk ani zielona wiewiórka, o wielkim króliku górskim nie mówiac nie będą mi zaglądały przez okno z lewej strony
A koledze proponuje wypełnic profilLast edited by Shlangbaum; 2005-06-24, 08:52.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika voyWitam i proponuję trochę magii..Warto chyba używać kalendarza biodynamicznego/dostępny w niektórych kioskach i sklepach ze zdrową żywn./Opiera się on głównie na fazach księżyca./W każdym miesiącu jest parę dni /liścia/ w których nie powinno się zaczynać fermentacji...to działa...Meister Hevelius też podobno korzystał z takiego-wiadomo astronom-piwowar.pozdro.Wojtek
Browar.biz > Forum Browaru > Piwo > Browarnictwo amatorskie > Twoje warzenie > magick
Wypadałoby jeszcze tylko coś tu uwarzyć...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumA dla mnie to jakaś paranoja. Przesądy i tyle. Herezje. Wiejskie głupoty i jakieś inne New Age'owskie robienie ludziom wody z mózgu. Dziś jest noc świetojańska więc jak dziś postawie warkę to będzie naprawdę świetna. Wszystkie żywioły wejdą do mojego gara i wytwoprza tyle magi, że nawet w 30 dniowy upał piwo mi nie skiśnie i będzie pachniało kwiatem paproci. A ponadto będzie miało właściwości afrodyzjaka jeeli w kuchni bedzie stała dziewica, ale tylko pod warunkiem, że akurat czarny kruk ani zielona wiewiórka, o wielkim króliku górskim nie mówiac nie będą mi zaglądały przez okno z lewej strony
A koledze proponuje wypełnic profil
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkelNie do wiary! Kolega wątpi w moc dziewic, wiewiórek i kruków- bacz, abyś dziś nie padł ofiarą jakiej dziewicy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaumdziewicy -proszę, bardzo chętnie -nawet w towarzystwie mieszkańców lasu. Dobre piwko też nie zaszkodzi, tak dla dziewicy, dla kurażu
Nie mogłabym nie pomóc w zacnym przedsięwzięciu . Proszę się zastosować, powodzenia życzę .
Chyba, że znasz jakie prostsze sposoby Ale nie może to być...
Comment
-
Comment