Na Dolnym Śląsku ruszył nowy browar domowy. Chyba zaczęło się na poważnie, bo połknąlęm robala na dobre. Pierwsza warka już w butelkach. Druga pięknie pracuje.
Stało się.
Collapse
X
-
Bardzo nas to cieszyUzupełnij profil, żebyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia, no i dopisz się do spisu Browarów Domowych A robala to chyba do tequili
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2005-07-21, 19:05. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrBardzo nas to cieszyUzupełnij profil, żebyśmy wiedzieli z kim mamy do czynienia, no i dopisz się do spisu Browarów Domowych A robala to chyba do tequili
Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
-
Channel: Browary polskie
-
-
Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.
W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.
Zaczynałem około 16:00.
Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
24.02.2020 po raz pierwszy odwiedziłem Tarnobrzeg. A właściwie miasto, bo wcześniej bywałem tylko na dworcu PKP
, a głębiej się zapuszczać w zabudowę nie było powodu. Bo i za ciekawa nie jest. Właściwie oprócz zabytkowego kościoła i niedalekiego głównego rynku (zeszpeconego klocem...
-
Channel: Podkarpackie
-
-
Na Moravě w 2019 już co wieś to browar
. Winiarski kraj przechodzi na piwo, co akurat mnie jako nie gustującego w winach, może tylko cieszyć
. Trzeba od razu oddać Dubňanom - choć malutkie to jednak jest to miasto, do którego łatwo dostać się w ciągu 8 minut autobusem z Hodonína....
-
Channel: Czechy
-
-
Prušánky to kolejna Czeska pipidówka w której otwarto browar i pomimo, że otwarto go w pensjonacie jest to na prawdę dziwne miejsce. Całość, czyli browar, pensjonat i restauracja nosi dumną nazwę Starý dvůr, a jak się okazuje mieści się on w odnowionym, starym budynku administracyjnym...
-
Channel: Czechy
2020-02-07, 07:02 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment