Doskonała nazwa. Mam nadzieję że nie rościsz sobie praw autorskich?
Mikrobrowar Leśny
Collapse
X
-
Sądząc z opisu pierwszej warki - chyba Ci lekko podkwaśniała.
Pszenica - to ciekawe, nigdy nie miałam problemu z filtracją, jeśli tylko odpowiednio dużo wody się wleje do kadzi filtracyjnej przed zalaniem brzeczką nie powinno być problemu.
Pszenicę robiłam 5 razy, z czego naprawdę dobra wyszła tylko 2 razy
Comment
-
-
Proponuję quiz odnośnie mojego pierwszego przeniczniaka. Kto jest za kwasem, a kto rokuje mu lepszą przyszłość. Zeby podgrzać atmosferę dodam że po ostygnięciu, gdy do gara wrzuciłem balingometr ten ugrzązł mi w mule, więc chcąc nie chcąc musiałem wszystko
Comment
-
-
Upsss... źle mi się kliknęło.
Tak więc jak już mówiłem musiałem wszystko cedzić jeszcze przez pieluchę (na szczęście kilka jeszcze znalazłem w szafie), a jak już grawitacja nie wystarczyła to wyciskałem szlam GOŁYMI RĘKAMI !!!!! (co prawda wcześniej je umyłem), a jeszcze żeby było weselej to wokół fermentatora zaczynały się pojawiać te małe wstrętne cholery (owocówki), tak więc z zalecaną sterylnością nie miało to za wiele wspólnego.
Comment
-
-
Kwas Widzę, że kolega robi dokładnie takie same ruchy jak ja za pierwszym pszeniczniakiem Pieluchy, filtrowanie... Z tego wychodzi kwas Efektem takiej pracy jest napój gazowany zdatny do wylania. Próba konsumpcji kończy się urazem do warzenia, który ustępuje dopiero po dobie Nie chcę być złym prorokiem ale według mnie ta brzeczka już pracuje z mikrobami, które się zalęgły przez te kilka dni od zacierania.
Jeszcze jedno, pokusiłbym się o spróbowanie jak smakuje brzeczka, moja była po prostu kwaskowa, poza tym chyba tetrowe pieluchy zrobiły również swoje, moje niechlujstwo zaprocentowałoOstatnia zmiana dokonana przez banaszek; 2005-10-06, 12:15.
Comment
-
-
Szkoda że nie przyszło Ci do głowy, żeby całość jeszcze raz zagotować po tym wyciskaniu...
Nie mam wyjścia, stawiam na kwas.Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2005-10-06, 12:18.
Comment
-
-
To musi być kwasior, jak będzie inaczej, to nie uwierzę, póki nie spróbuję!!!
Comment
-
-
dodasz soku i będzie idealne- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kolego Misiek71 w najbliższy poniedziałek spotykamy się z k.Makaronem (on na pewno doradzi ci, co i jak). Przynieś także swoje piwo i ocenimy wtedy jak wyszło twoje dzieło.
Ps. Szczegóły owego spotkania pojawią się już jutro (jest to poniekąd smutne pożegnanie naszego kolegi, który opuszcza nasze strony na przynajmniej na pół roku).
Comment
-
-
Wczoraj przelewałem mojego pszeniczniaka na cichą, i mam dla pesymistów niespodziankę .
Otóż można mu zarzucić wszystko, tylko nie to że jest kwaśny
Chyba że się sknoci na cichej, ale póki co...
W smaku jest strasznie delikutaśny, ale obiło mi się o oczy gdzieś na forum że tak ma być.
Comment
-
Comment