pierwsza warka przeniczne brewkit

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dydko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.07
    • 2

pierwsza warka przeniczne brewkit

Mam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dydko
    Mam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
    weź głęboki oddech:

Nic strasznego się nie dzieje Burzliwa fermentacja widać szybciej przebiegła. Jaka temperatura fermentacji i jakie jest BLG?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dydko
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.07
      • 2

temperatura wyskoka około 26-24 stopnie własnie zmierzyłem blg 5

Comment

• Wujcio_Shaggy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.01
        • 4628

To zasadniczą część burzliwej masz już za sobą. Powoli jeszcze trochę odfermentuje (możesz lekko ochłodzić fermentor) i dnia siódmego rozlać do butelek.

PS. Nie pisz więcej "przeniczne"
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

Related Topics

Collapse

• Zaiksik
          Trudne początki
          Zaiksik
          Witam
          Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
          Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
          Wszystko...
          2024-08-27, 17:13
        • jujooo
          Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
          jujooo
          Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
          2023-08-23, 15:14
        • peter267
          Pomocy
          peter267
          Witam wszystkich
          Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
          2020-01-26, 13:04
        • wirdar1
          Brewkit Czech Pils
          wirdar1
          Witam
          To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
          Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
          13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
          2023-03-21, 15:51
        • ewemarkam
          Pierwsze piwo, BrewKit, temperatura fermentacji
          ewemarkam
          Witam.
          Mam pytanie, aktualnie fermentuje mi się moje pierwsze piwko. Wybrałem Gozdawe Special Bitter. Fermentor stoi ocieplony na strychu, stoi na kocu, owinięty karimatą i kocami. Temperatura powietrza dziś na strychu spadła do 11 stopni. Fermentor utrzymuje teraz ok 18.5 stopnia. Intensywnie...
          2017-11-20, 08:43
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...