Mam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
pierwsza warka przeniczne brewkit
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dydkoMam mały stresik nastawiłem 1 warke z brewkita jak wyzej niestety dzis zagladam i piany niema opadła po niecałych 48 godzinach piana była w sumie niewielka moze 2 cm ale pracowało intensywnie co sie dzieje ?
Nic strasznego się nie dzieje Burzliwa fermentacja widać szybciej przebiegła. Jaka temperatura fermentacji i jakie jest BLG?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
To zasadniczą część burzliwej masz już za sobą. Powoli jeszcze trochę odfermentuje (możesz lekko ochłodzić fermentor) i dnia siódmego rozlać do butelek.
PS. Nie pisz więcej "przeniczne"Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment