Warka 7 świąteczna
Po dłuższej przerwie czas uwarzyć cos. Myślałem o czymś aromatycznym mocnyn na święta (na 6-7 miesięcy leżakowania). Takie, żeby miało z 7%, smaczki kawowo - piernikowo - korzenne.
Zasyp:
Pilzeński 2kg,
Monachijski 3kg (15 EBC),
Wiedeński 1kg (7 EBC),
Karmel Jasny 0.5kg,
Karmel Ciemny 0.3kg,
Czekoladowy żytni 0,25kg.
Zacieranie 40/20.
Drożdże Safbrew T-58.
Pytanie: kiedy dodać słód czekoladowy, na początku czy pod koniec zacierania.
Sugestie i opinie mile wiedziane.
Po dłuższej przerwie czas uwarzyć cos. Myślałem o czymś aromatycznym mocnyn na święta (na 6-7 miesięcy leżakowania). Takie, żeby miało z 7%, smaczki kawowo - piernikowo - korzenne.
Zasyp:
Pilzeński 2kg,
Monachijski 3kg (15 EBC),
Wiedeński 1kg (7 EBC),
Karmel Jasny 0.5kg,
Karmel Ciemny 0.3kg,
Czekoladowy żytni 0,25kg.
Zacieranie 40/20.
Drożdże Safbrew T-58.
Pytanie: kiedy dodać słód czekoladowy, na początku czy pod koniec zacierania.
Sugestie i opinie mile wiedziane.
Comment