Browar Reaktywacja - warzymy czerwone
Zapasy w piwniczce juz dawno wyschły a po piwie zostały tylko mgliste wspomnienia. Pora na reaktywację browaru.
Plany na Sobotę:
"Czerwony Baron" lekko zmodyfikowany - cel to czerwone piwo typu lager
Zasyp:
Słód melanoidynowy - 1 kg,
Słód monachijski Weyermann typ 1 12-17 EBC - 1,5 kg
Słód pilzneński 3-5 EBC Weyermann - 2,5 kg
Zacieranie angielskie: od 65 st.
Chmielenie
Chmiel Marynka granulat 30 (10%) g
Chmiel Lubelski granulat 50 (chyba 3,5%) g
Drożdze Saflager S-23
Przy okazji zrobimy i sprawdzimy "lodówkę styropianówkę" do fermentacji.
Zapasy w piwniczce juz dawno wyschły a po piwie zostały tylko mgliste wspomnienia. Pora na reaktywację browaru.
Plany na Sobotę:
"Czerwony Baron" lekko zmodyfikowany - cel to czerwone piwo typu lager
Zasyp:
Słód melanoidynowy - 1 kg,
Słód monachijski Weyermann typ 1 12-17 EBC - 1,5 kg
Słód pilzneński 3-5 EBC Weyermann - 2,5 kg
Zacieranie angielskie: od 65 st.
Chmielenie
Chmiel Marynka granulat 30 (10%) g
Chmiel Lubelski granulat 50 (chyba 3,5%) g
Drożdze Saflager S-23
Przy okazji zrobimy i sprawdzimy "lodówkę styropianówkę" do fermentacji.
Comment