Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7
Ząbkowski browar "BAJECZNY" gotuje
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7tak to wygląda
Moja rada jest taka: butelkuj prędko, zostawiając korzuch z kilkoma centymetrami piwa w balonie.
Możesz mieć duże szanse na I miejsce na kwaśnej scenie, ale możesz też wcale nie wejść na podium. Miałem takie niespodzianki w piwach i mogę powiedzieć , że na dwa taki zabutelkowane jedno jest niepijalne.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
cuś na calineczce
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikTo co na ściankach gąsiora , to efekt zlewania piwa czy po prostu trochę nim "porzucałeś"?
Moja rada jest taka: butelkuj prędko, zostawiając korzuch z kilkoma centymetrami piwa w balonie...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikMożesz mieć duże szanse na I miejsce na kwaśnej scenie, ...)
pijmy, bo pełnych butelek nie skupująComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopek7Widzę, że " klub życzliwych" jest tu mocno zadomowionyComment
-
jeżeli Calineczka była trująca to... niedożyję jutra. Razem z kumplem szukając śladów zepsucia, przy butelkowaniu, obciągneliśmy we własne nery coś koło 3-4 litrów.
a jeżeli jest tylko niezdrowa to mam nadzieję, że ceramika z Koła jest wytrzymałatak poważniej to mętniaczek lekki 5 Blg słodowy b. wyraźny smak i leciutka goryczka w tle i co dziwne, wcale nie wyczuwawam posmaku wody
Zabutelkowano i odczekam ze 3 tygodniepijmy, bo pełnych butelek nie skupująComment
Related Topics
Collapse
-
Mam problem.Rano zakończyła sie burzliwa fermentacja i przelałem na cichą. Teraz patrzę i niestety fermentator z cichą gdzieś na spodzie przecieka.Czy lepiej zakończyć fermentacje czy przelać do tanka po burzliwej? Szkoda piwa,bo wyszło bardzo fajne.Na nowy tank to nawet po zamówieniu to...
-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć wszystkim,
Planuję zrobić za jakiś czas zrobić moją trzecią warkę z zacieru i po raz pierwszy zastosować fermentację cichą oraz chmielenie na zimno, w związku z tym mam dwa małe pytanka:
1) Zdarzyło mi się parę razy zetknąć z instrukcją mówiącą...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam
Robiłem stouta i spieprzyłem wysładzania o wyszedł mi baling 20. Po 2 tygodniach mam 9, oddzieliłem od gęstwy i przerzuciłem na cichą, i się zastanawiam czy nie dodać drożdży bo strasznie dużo cukru zostało, czy tak można robić?
Pozdrawiam
Sent from my...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment