Wzorem ubiegłorocznym (http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=41554) pozwolę sobie zainaugurować analogiczny wątek dotyczący nadchodzącego (tradycyjnie - po św. Michale, czyli już za trzy dni) sezonu.
Plany Browaru Szlacheckiego (w dużej części przesunięte z sezonu minionego):
Plany Browaru Szlacheckiego (w dużej części przesunięte z sezonu minionego):
- Zakup gara zacierno-warzelnego (ten, którzy służy nam obecnie zapewne trzeba będzie oddać pożyczkodawcom...).
- Uprzątnięcie piwnicy i zmagazynowanych w niej butelek; w tym oddanie do skupu niepotrzebnych a nazbieranych niegdyś butelek typu Amber, ŻGB, itp., co pozwoli uzyskać fundusze na realizację zadania nr 1 .
- Dwie warki "ale", które miały powstać w maju, ale jakoś się nie doczekały.
- Coś w stylu witbiera, bo inaczej drożdże się zmarnują.
- Jeśli aura pozwoli (tzn. nie będzie zbyt zimno), spróbujemy powtórkę z dolnej (zdolnej?) fermentacji w zakładzie nr 4; może będzie to porter bałtycki.
- Coś jeszcze wymyślimy i nawarzymy.
- Obawiam się jednak, że ten sezon nie będzie zbyt aktywny - od lutego (a może i wcześniej) dojdzie mi masa całkiem niepiwnych zajęć...
Comment