Bitter od jakiegoś czasu już w butlach.
A kolejna zacierka wyglądała tak:
Zasyp:
Pilzneński 3,4kg
Monachijski 0,2kg
Caramunisch 0,2kg
Carapils 0,2kg
Chmielenie:
Marynka 50g od początku
Lubelski 16g - 8g po godzinie i reszta na 5 minut przed końcem
Zacieranie:
30 min. w temp. 64*C
30 min. w temp. 72*C
Coś na wzór pilsa tylko, że to "górniak" . No ale cóż mój cyrk, moje małpy
A kolejna zacierka wyglądała tak:
Zasyp:
Pilzneński 3,4kg
Monachijski 0,2kg
Caramunisch 0,2kg
Carapils 0,2kg
Chmielenie:
Marynka 50g od początku
Lubelski 16g - 8g po godzinie i reszta na 5 minut przed końcem
Zacieranie:
30 min. w temp. 64*C
30 min. w temp. 72*C
Coś na wzór pilsa tylko, że to "górniak" . No ale cóż mój cyrk, moje małpy
Comment