Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
Browar Feeryczny
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Zawsze możesz wzór tej planowanej etykiety wykorzystać do kolejnego piwa.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Ach - Cyborgu - ty to masz dobry "Pi-aR"!!
Browar chciałaś zamknąc, piwo się nie udało, z lokalizacją produkcji kłopoty...
a tymczasem temat Browaru Feerycznego - nie schodzi z pierwszych stron gazet, tzn. forum!
Do tego ludzie się mało nie biją o próbkę tego nieudanego piwa, etykieta nieistniejącego piwa wywołuje takie emocje, że pewnie za rok będzie rarytasem na giełdach...
ach, tylko pozazdrościć!!
Jeśli tylko zostało ci jakieś piwo z tych udanych warek, to bardzo proszę o odłożenie jednego dla mnie (będę we Wrocławiu za jakieś 2 miesiące - of course się zrewanżuje) - bo widzę, że koło produktów, jak i samego twojego browaru - nie można przejść obojętnie
Pozdrowienia od browaru nadRzecznego
PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatiąNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatią
Niestety - po Orfeuszu i Femme Fatale pozostało jedynie wspomnienie, ale chwilowo dostępny jest płyn do płukania rur, a za 2 miesiące to podejrzewam, że świeże piwo będę w stanie Ci dostarczyć
Ps. Szykuję się do założenia firmy, to chyba i działalność PR sobie dołaczę...Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2006-01-19, 12:53.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelNie! Ile razy mam tłumaczyć, że osobna receptura = wyjątkowa nazwa = odrębna wizualizacja Wiem, wiem, jako kolekcjoner starasz się mnie przekonać, ale nie marudź - dostałeś etykietę płynuBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Powtórzyć recepturę bez jednego składnika i problem rozwiązanyCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76...ty to masz dobry "Pi-aR"!
Nie wiem, czy pamietasz ale po Twoim - Cyborgu - wystapieniu na Integracji Wilkopolskich Piwowarow zanim zapytalem o piwo probowalem zgadnac, ze pracujesz pewnie jako Pi-aR'owiec w jakiejs duzej korporacji. Jestes w tym SUPER!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebskiA ja myślałem, że sobie to piwo potrzymam. A tu taki szantaż prawie.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Zmierzch
Kurka, coś mój temat warzeniowy umarł śmiercią naturalną, jak i dziennik piwny - lepiej częściej praktykować, tylko kto by myślał o opisywaniu? (Wiem, odpowiedź: każdy porządny Forumowicz.)
No więc tak... Dziś Jaqba i Qboland przeżywają ze mną swoją inicjację [Najbardziej podobał mi się tekst: "To tak czuć chmiel? oraz w wykonaniu osoby niewarzącej "Boże, ale to śmierdzi" <= To tak a propos obgadywania...]
Tworzymy się autorską wersję Cyborga Alt Biera Mapajaka z pomysłem na tajemniczy składnik Jaqby z entuzjamem Qbolanda
W tej chwili unosi się zapach ciepłej brzeczki, w skład której wchodzą:
2,7 kg słodu pilzneńskiego
3,6 kg słodu monachijskiego
0,21 kg słodu karmelowego ciemnego
oraz osiem małych garści słodu barwiącego
O 19:42 rozpoczęły się 3 kwadranse dla 64 st. C.
Piwo nosić będzie imię Zmierzch z niektórym wiadomych powodów.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Zmierzch cd.
Trwają debaty i przemyśliwania nt. etykiety... Do tego w tle leci Savatage
Po pierwszej przerwie został dodany tajemniczy składnik - 40 g. [Oczywiście, zgodnie z tradycją do odganięcia dla ambitnych. Uprzedzam - nie jest to imbir]
Druga przerwa oscylowała przez kwadrans w granicach 74-78 st. C.
Po czym Cyborg opuścił kuchnię, podczas gdy Jaqba i Qba łowili części sprzętu filtrującego, który utonął w brzeczce Teraz ładnie czeka na filtrację (Brzeczka. Cyborg. Of course, Jaqba i Qboland też. Wszyscy czekamy.)Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Zmierzch cd. + Przed Jutrznią
Zmierzch jest w trakcie chmielenia przy dźwiękach fińskiej muzyki ludowej (space o tej porze i po tej ilości wspomagaczy ).
Zaś z wysłodzin Zmierzchu powstanie Przed Jutrznią... Obmyślamy z Qbą drugą etykiety. Jaqba się krząta w oczekiwaniu. Temperatura 78 st. CCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Hmmm... Po godzinie chmielenia Zmierzch cudnie pachnie - gorącosłodowo z lekką domieszką Magnum (ok. 45 g) oraz tajemniczego składnika
Qba zainicjował przed sekundą starterek, a za chwilę Przed JutrzniąCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
Comment