Przepraszam, ja w kwestii formalnej: to w końcu czyj to browar??? Myślałam, że dziś jest inicjacja warzelni JAQBY i Qbolanda, a z tego tematu wynika, że to kontynuacja działalności Cyborga. Proszę o rozjaśnienie sytuacji
Browar Feeryczny
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPrzepraszam, ja w kwestii formalnej: to w końcu czyj to browar??? Myślałam, że dziś jest inicjacja warzelni JAQBY i Qbolanda, a z tego tematu wynika, że to kontynuacja działalności Cyborga. Proszę o rozjaśnienie sytuacji
[Słowa pisane z komputera Qby, który nie pisze, "bo mu się nie chce", a Jaqba "nie jest w stanie". ]Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelmieszanie mistrz + czeladnicy
OK, to się czepiłam, a teraz idę za karę śrutować ręcznie 7,5 kg słodu w ramach pokuty
Comment
-
-
Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek zdarzyło mi się powiedzieć, że jestem debeściakiem, ideałem, wszechwiedzącą - to nie w moim stylu Szefem zostałam, bo ktoś musiał ustalić, jakie piwo mniej więcej warzymy, no i ktoś musiał notować wszystko skrupulatnie. No to może bardziej koordynatorem i sekretarą powinnam się nazwać - ale to by się dłużej mówiło i pisało...
Jeżeli już koniecznie muszę podać szczegóły [aczkolwiek chyba nie należy to do meritum]: był mistrz ważenia i śrutowania w wyuzdanym stroju oraz jego czeladnicy, był mistrz mierzenia temperatury, bawienia się gazem i balingometrem oraz jego czeladnicy, był mistrz dyscypliny w działaniu i spontaniczności w przepisie oraz jego czeladnicy.
Zadanie logiczne: skoro mistrz A nie był mistrzem B ani C, a mistrz C nie był mistrzem B, kto z nich wypił tego wieczoru największą ilość weizena?
Ps.1. Jak to było do tej pory - krytykę przyjmuję na pw (coby tylko merytoryczne posty w temacie były ).
Ps.2. Koh 4, 6 oraz 5, 6.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Cyborg, spoko, po prostu chciałam się czepić, zresztą zadałam sobie pokutę, którą wykonałam (aczkolwiek tylko w połowie, bo w resztę wrocbiłam Big Lebowskiego).
Comment
-
-
Pokuta przyjęta. W połowie - poczekam, aż Big Lebowski coś nabroi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelBył mistrz ważenia i śrutowania w wyuzdanym strojuLast edited by cyborg_marcel; 2006-11-06, 09:40.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Hałasują (drożdże) jakby strzelały długą serią z CKM-u
Dobrze, że śpię w pewnwj odległości od tej kanonady, bo wrażenie budzikowe miałabym po każdej fazie snu.
Ale niechaj się mnożą ile się da, ja im pod kołderkę zaglądać nie będę - do czasu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumAle Cię na poezję wzięło
Blg Zmierzchu 8
Blg Przed jutrznią 4
Drożdże zwane Kupersami nie spełniły nadziei w nich pokładanych - smak chwilowo brzeczkowy...
Chyba niektórzy za mało głaskali fermentory i nieczule do nich przemawialiCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Zmierzch & Przed Jutrznią
Blg Zmierzchu 7, kolor brunatny
Blg Przed jutrznią 4, kolor mętno-bursztynowy
Kolorki już dzisiaj mi się bardziej podobają... Ale fermentacja nie do końca...Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
-
Porter Urodzinowy i Miodowe Urodzinowe [warzone 4 czerwca]
Składniki:
- słód pilzneński 4500 gr,
- słód monachijski 1000 gr,
- słód karmelowy jasny 700 gr,
- słód karmelowy ciemny 250 gr,
- słód barwiący 50 gr,
- słód czekoladowy 600 gr.
W zamierzeniu Porter Urodzinowy Cyborga oraz Miodowe Urodzinowe Cyborga.
Do miodowego dodatkowo 600 gr miodu gryczanego.
Drożdże: Porter - saflagery, Miodowe - danstary.
Blg Portera: 17 => 5.
Blg Miodowego: 24 => 6.
Kolor smoła. Degustacja miała być w urodziny Cyborga, ale że Kult i promocja Paulanera, a potem rozrywka w biurze... Stoi i czeka na szczytną okazję - może na Andrzejki?
No i etykiety brak, bo tak jakoś... Teoretycznie etykieta powinna być tematyczna, ale nie wiem, czy Cyborg na "okładce", to dobry pomysł?Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Comment
-
Comment