Browar Feeryczny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcel
    Ale etykieta do niestniejącego piwa? Skoro na płynie została naklejona etykieta żałobna? Poza tym mój pomysł był chyba zbyt śmiały i siły wyższe mnie ukarały śmiercią mojego piwa...
    Zawsze możesz wzór tej planowanej etykiety wykorzystać do kolejnego piwa.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
      Zawsze możesz wzór tej planowanej etykiety wykorzystać do kolejnego piwa.
      Nie! Ile razy mam tłumaczyć, że osobna receptura = wyjątkowa nazwa = odrębna wizualizacja Wiem, wiem, jako kolekcjoner starasz się mnie przekonać, ale nie marudź - dostałeś etykietę płynu
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• strzelczyk76
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.11
        • 823

Ach - Cyborgu - ty to masz dobry "Pi-aR"!!

Browar chciałaś zamknąc, piwo się nie udało, z lokalizacją produkcji kłopoty...

a tymczasem temat Browaru Feerycznego - nie schodzi z pierwszych stron gazet, tzn. forum!
        Do tego ludzie się mało nie biją o próbkę tego nieudanego piwa, etykieta nieistniejącego piwa wywołuje takie emocje, że pewnie za rok będzie rarytasem na giełdach...

ach, tylko pozazdrościć!!

Jeśli tylko zostało ci jakieś piwo z tych udanych warek, to bardzo proszę o odłożenie jednego dla mnie (będę we Wrocławiu za jakieś 2 miesiące - of course się zrewanżuje) - bo widzę, że koło produktów, jak i samego twojego browaru - nie można przejść obojętnie

Pozdrowienia od browaru nadRzecznego

PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatią
        NORMALNOŚĆ

Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

Comment

• cyborg_marcel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
          PS. Pisane bez ironii i ze szczerą sypatią
          Strzelczyku Drogi> poza jedną propozycją oświadczyn, nic w tym tygodniu nie wywołało na mej physis takiego uśmiechu, jak Twój post.
          Niestety - po Orfeuszu i Femme Fatale pozostało jedynie wspomnienie, ale chwilowo dostępny jest płyn do płukania rur, a za 2 miesiące to podejrzewam, że świeże piwo będę w stanie Ci dostarczyć
          Ps. Szykuję się do założenia firmy, to chyba i działalność PR sobie dołaczę...
          Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2006-01-19, 12:53.

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• adam16
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.02
            • 9865

Nie! Ile razy mam tłumaczyć, że osobna receptura = wyjątkowa nazwa = odrębna wizualizacja Wiem, wiem, jako kolekcjoner starasz się mnie przekonać, ale nie marudź - dostałeś etykietę płynu
            Powtórzyć recepturę bez jednego składnika i problem rozwiązany
            Browar Hajduki.
            adam16@browar.biz
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• cyborg_marcel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
              Powtórzyć recepturę bez jednego składnika i problem rozwiązany
              Problem w tym, że tamtego tajemniczego składnika już niet, więc muszę nową recepturę wymyśleć i tak się nad jakimś pszenicznym zastanawiam, ale nie chcę na razie zapeszać.

Comment

• brew
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.12
                • 159

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
                ...ty to masz dobry "Pi-aR"!
                Chcialbym sie pod tym podpisac wszystkimi rekami i nogami.
                Nie wiem, czy pamietasz ale po Twoim - Cyborgu - wystapieniu na Integracji Wilkopolskich Piwowarow zanim zapytalem o piwo probowalem zgadnac, ze pracujesz pewnie jako Pi-aR'owiec w jakiejs duzej korporacji. Jestes w tym SUPER!

Comment

• brew
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.12
                  • 159

Jeszcze jedno - czy slynny tajemniczy skladnik zostal juz ujawniony?

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Odgadł już Jerzy, ale z oficjalnym ogłoszeniem poczekam, aż wszyscy obdarowani wypiją... A jak nie to przed końcem stycznia chyba ogłoszę

Comment

• dkrasnodebski
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.05
                      • 2316

Odgadł już Jerzy, ale z oficjalnym ogłoszeniem poczekam, aż wszyscy obdarowani wypiją... A jak nie to przed końcem stycznia chyba ogłoszę
                      A ja myślałem, że sobie to piwo potrzymam. A tu taki szantaż prawie.
                      Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
                        A ja myślałem, że sobie to piwo potrzymam. A tu taki szantaż prawie.
                        Potrzymać możesz Orfeusza, bo on czysty jest (wręcz dziewiczy, skoro to pierwsze piwo), ale Femme Fatale to mógłbyś wypić tak jakoś na początek roku za moje zdrowie (zwłaszcza, że teraz taki toast by mi się przydał...)

Comment

• cyborg_marcel
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 3467

Zmierzch

Kurka, coś mój temat warzeniowy umarł śmiercią naturalną, jak i dziennik piwny - lepiej częściej praktykować, tylko kto by myślał o opisywaniu? (Wiem, odpowiedź: każdy porządny Forumowicz.)

No więc tak... Dziś Jaqba i Qboland przeżywają ze mną swoją inicjację [Najbardziej podobał mi się tekst: "To tak czuć chmiel? oraz w wykonaniu osoby niewarzącej "Boże, ale to śmierdzi" <= To tak a propos obgadywania...]

Tworzymy się autorską wersję Cyborga Alt Biera Mapajaka z pomysłem na tajemniczy składnik Jaqby z entuzjamem Qbolanda

W tej chwili unosi się zapach ciepłej brzeczki, w skład której wchodzą:
                          2,7 kg słodu pilzneńskiego
                          3,6 kg słodu monachijskiego
                          0,21 kg słodu karmelowego ciemnego
                          oraz osiem małych garści słodu barwiącego

O 19:42 rozpoczęły się 3 kwadranse dla 64 st. C.

Piwo nosić będzie imię Zmierzch z niektórym wiadomych powodów.

Comment

• cyborg_marcel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 3467

Zmierzch cd.

Trwają debaty i przemyśliwania nt. etykiety... Do tego w tle leci Savatage
                            Po pierwszej przerwie został dodany tajemniczy składnik - 40 g. [Oczywiście, zgodnie z tradycją do odganięcia dla ambitnych. Uprzedzam - nie jest to imbir]

Druga przerwa oscylowała przez kwadrans w granicach 74-78 st. C.

Po czym Cyborg opuścił kuchnię, podczas gdy Jaqba i Qba łowili części sprzętu filtrującego, który utonął w brzeczce Teraz ładnie czeka na filtrację (Brzeczka. Cyborg. Of course, Jaqba i Qboland też. Wszyscy czekamy.)

Comment

• cyborg_marcel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 3467

Zmierzch cd. + Przed Jutrznią

Zmierzch jest w trakcie chmielenia przy dźwiękach fińskiej muzyki ludowej (space o tej porze i po tej ilości wspomagaczy ).

Zaś z wysłodzin Zmierzchu powstanie Przed Jutrznią... Obmyślamy z Qbą drugą etykiety. Jaqba się krząta w oczekiwaniu. Temperatura 78 st. C

Comment

• cyborg_marcel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 3467

Hmmm... Po godzinie chmielenia Zmierzch cudnie pachnie - gorącosłodowo z lekką domieszką Magnum (ok. 45 g) oraz tajemniczego składnika
                                Qba zainicjował przed sekundą starterek, a za chwilę Przed Jutrznią

Comment

Przetwarzanie...
                                X