Browar "Lesia"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marcin_wc
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.09
    • 2115

Pierwszy raz sprawdziłem risa 51 i drożdże nawe poniżej 40blg nie zjadły. Szykam przyczyny i zatanawiam się co z tym piwrm zrobić.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Celestial Beerworks, Jerzy
      darekd
      Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
      Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
      2025-02-05, 02:24
    • konrad93
      Polskie Red Ale, prośba o ocenę przepisu
      konrad93
      Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie. Jestem piwowarem domowym od lata 2017r. Mam za sobą 13 warek (3 z brewkitu, 8 z zestawów i 2 własnego autorstwa). Zajmuje się również wyrobem wina i cydru domowego.

Chciałbym prosić forumowiczów o ocenę, konstruktywną...
      2019-01-08, 12:48
    • blvox
      RIS - zbyt małe BLG
      blvox
      Witam. (jako "świeżak" na forum)

Robiłem wczoraj w nocy piwko a dokładnie RIS-a Jest to moja 5 warka z zacieraniem.
      Celowałem w 25 blg na 15l brzeczki. Jednak efekt końcowy wyszedł mi tylko na lekko ponad 15 blg (prawie do 16 dochodzi) to duża różnica i raczej...
      2017-10-08, 10:01
    • darekd
      Racibórz, Zula (Polski Chmiel)
      darekd
      Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.

Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....
      2022-06-24, 22:17
    • darekd
      Racibórz, Książęcy (Polski Chmiel)
      darekd
      Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.

Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%

Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....
      2022-06-24, 21:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...