Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
Browar "Lesia"
Collapse
X
-
-
-
Następna warka będzie już normalna, chciaż po wczorajszym warzeniu mam trochę dosyć, bo o ile zacieranie było bardzo sprawne i przyjemne, to wysładzanie i chmielenie, nie poszło tak jak się spodziewałem, dlatego czas całej operacji to 10h i kuchenka w zwęglonej brzeczce.
Comment
-
-
GRATULACJE!! Nowy piwowar we Wrocławiu
Dobrze, że nie dodałeś 150 g magnum ale swoją drogą to to jest nieżła myśl żeby każdy początkujący miał chrzest bojowy w postaci wypicia przechmielonego piwa
Jeszcze raz gratulacje i samych dobrych warek
Comment
-
-
Przed chwilą zaglądaliśmy do fermentora i zatopiliśmy drożdże, bo wylegiwały się na pianie, oraz delikatnie napowietrzyliśmy brzeczkę.
Blg spadło do 5, ale fermentacja dalej trwa, teraz jesteśmy w trakcie pierwszej degustacji. Efekt jest zaskakujący, bo piwo nie jest specjalnie gorzkie. Zrobiło się o wiele jaśniejsze, wyglądateraz jak mus jabłkowy. Smak i zapach już typowo piwny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wojtas1234Przed chwilą zaglądaliśmy do fermentora i zatopiliśmy drożdże, bo wylegiwały się na pianie, oraz delikatnie napowietrzyliśmy brzeczkę.
Jesteś pewien, że to drożdże były na pianie a nie "brudy" jakie się wytrąciły z pozostałości po chmieleniu??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuPopracujcie trochę nad teorią.
Teoria ma sie do praktyki, jak piesc do oka...Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuBo Saflagery to drożdże dolnej fermentacji, więc nie mogły się wylegiwać na pianie, tylko grzecznie spoczęły na dnie wiadra. Zatopiliście brudy, które należało usunąć.
Popracujcie trochę nad teorią.
Comment
-
Comment