Zmiana planów nastąpiła. Dzisiaj będzie warzony stout. Przy okazji rozleję warkę #3 (nomen omen też stout, rozleję o ile oczywiście nie porosła czymś niemiłym podczas ponad 2 tygodniach cichej).
Zasyp na dzisiejszą:
4 kg - Pale Ale
0,35 - Cara Munich
0,35 - jęczmień palony
0,15 - Carafa III
Standardowe dla mnie 3 przerwy, jak długo będą trwały wyjdzie w praniu. Chmielenie 40g Marynki w szyszkach, 30g od początku, 10g 15 minut przed końcem gotowania razem z wodorostami.
Wyeast Irish Ale ze startera (leniwe są dranie, nie ma ich nawet 1/2 z tego co Safale przybywa przez noc).
Zasyp na dzisiejszą:
4 kg - Pale Ale
0,35 - Cara Munich
0,35 - jęczmień palony
0,15 - Carafa III
Standardowe dla mnie 3 przerwy, jak długo będą trwały wyjdzie w praniu. Chmielenie 40g Marynki w szyszkach, 30g od początku, 10g 15 minut przed końcem gotowania razem z wodorostami.
Wyeast Irish Ale ze startera (leniwe są dranie, nie ma ich nawet 1/2 z tego co Safale przybywa przez noc).
Comment