Warka nr. 20 Imbirowy Lager
Pilznenski 9kg
Carapils 1kg
wsyp do 25L 66'C
63 -> 61 30'
75 -> 66 100'
-> 80
Wysładzanie 50L
a)
Marynka 0' 50g
Lubelski 45' 50g
Imbir 45' 85g
25L 11,5blg
Drożdze Czech Pils
b)
Marynka 0' 50g
Lubelski 45' 50g
Imbir 45' 110g
28L 11,5blg
Drożdze Czech Pils
Troszeczke za bardzo wysłodziłem Teraz już będe wiedział, że optimum dla mnie przy tym zasypie to 45L
Spijając dzisiaj rano nektar z menzurki, nie zauważyłem prawde mówiąc jakiegoś wyraźnego posmaku imbirowego. Do fermentatora b) planowałem dodać THG ale nie wystartowały. Zapach ok, ale w smaku kwas jakich mało
Fermentatory postawiłem jeden na drugim. Ten na górze ma rurke fermentacyjną, a ten na dole pokrywke bez otworu. Fermentator na górze bardzo mocno przyciska (28kg) ten na dole. Boje sie, ze ten na dole mi eksploduje
Pilznenski 9kg
Carapils 1kg
wsyp do 25L 66'C
63 -> 61 30'
75 -> 66 100'
-> 80
Wysładzanie 50L
a)
Marynka 0' 50g
Lubelski 45' 50g
Imbir 45' 85g
25L 11,5blg
Drożdze Czech Pils
b)
Marynka 0' 50g
Lubelski 45' 50g
Imbir 45' 110g
28L 11,5blg
Drożdze Czech Pils
Troszeczke za bardzo wysłodziłem Teraz już będe wiedział, że optimum dla mnie przy tym zasypie to 45L
Spijając dzisiaj rano nektar z menzurki, nie zauważyłem prawde mówiąc jakiegoś wyraźnego posmaku imbirowego. Do fermentatora b) planowałem dodać THG ale nie wystartowały. Zapach ok, ale w smaku kwas jakich mało
Fermentatory postawiłem jeden na drugim. Ten na górze ma rurke fermentacyjną, a ten na dole pokrywke bez otworu. Fermentator na górze bardzo mocno przyciska (28kg) ten na dole. Boje sie, ze ten na dole mi eksploduje
Comment