No to browar JuBeer ruszył ponownie po letniej przerwie.
Druga zacierana warka identyczna jak pierwsza czyli:
Pszeniczne z BA (wersja śrutowana).
Skład:
Słód pszeniczny Weyermann 2,5 kg
słód pilzneński 1,6 kg
słód Carahell 0,2 kg
przerwy:
45 C - 10 min
53 C - 12 min
63 C - 30 min (odlanie ok 1/3 zawartości i zagotowanie z 10 min przerwą na 72 C)
Po dolaniu zagotowanej części temperatura podniosła się do 70 C
72 C - 10 min
Chmielenie:
15 g
10 g po 50 min
10 g po 75 min na 5 min
Wyszło 17 l blg 14
Druga zacierana warka identyczna jak pierwsza czyli:
Pszeniczne z BA (wersja śrutowana).
Skład:
Słód pszeniczny Weyermann 2,5 kg
słód pilzneński 1,6 kg
słód Carahell 0,2 kg
przerwy:
45 C - 10 min
53 C - 12 min
63 C - 30 min (odlanie ok 1/3 zawartości i zagotowanie z 10 min przerwą na 72 C)
Po dolaniu zagotowanej części temperatura podniosła się do 70 C
72 C - 10 min
Chmielenie:
15 g
10 g po 50 min
10 g po 75 min na 5 min
Wyszło 17 l blg 14
Comment