O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
No to fajnie Titus jest chyba na jakiejś imprezce więc nie odpowie. Ja sie tylko zastanawiam nad prowiantem, bo nie chcę żebyśmy ogołocili mu lodówkę. Jakieś propozycje? Jak to było podczas pierwszego warzenia?
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Byłem tam parę razy i nie miałem problemu, choć gospodarz uprzedzał, że jeden z nich jest ciut agresywny. Mnie nie atakował Przepraszam, że się zmyłem tak szybko, ale klient po towar przyjechał, a potem zadzwonili na obiad.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
He, he, akcja jak z filmu Uśmiałem się jak dziki. Szczególnie na widok normalnego Shlangiego wchodzącego i bladego jak ściana uciekającego
Tym razem warzone u Titus_Fox'a w składzie: berdo, cez, e-prezes, Shlangbaum, Titus_Fox.
Składniki na 30 litrów:
3 kg słodu monachijskiego
2,5 kg słodu pilzneńskiego
0,4 kg płatków owsianych
0,4 kg słodu Caramunich II
0,3 kg słodu Cararoma
zacieranie dekokcyjne
główny zacier:
66*-->62* - 25'
74*-->72* - 40'
dekot gotowany przez 10 minut
chmielenie
Lubelski 2,6% 60g - około 20'
Marynka 6,6% 65g - w sumie można powiedzieć, że 90'
drożdże Saflager S-23
blg 12
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPROSTOWANIE: Do nazwy piwa e-prezes się podobno nie przyznaje
DZIĘKI PANOWIE ZA WSPÓLNĄ PRACĘ NAD GARAMI
koszt warki 48 zł nie licząc energii i konfekcjonowania
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Uff...w końcu granice otwarli i dla śląska. Nie czekając, aż znowu je zamkną 04.07 ruszyliśmy podbijać czeskie browarki. Tym razem wybór padł na browar w miejscowości Němčice nad Hanou. Browar powstał już na jesieni 2019 roku, ale właściciele nie mieli wymaganych pozwoleń i na początku...
Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
Dookoła jest...
Browar restauracyjny w centrum przyjemnego miasta Uppsala, zlokalizowany nad brzegiem rzeki Fyris z widokiem na zamek.
Niewielki lokal z przytulnym wnętrzem i muzyką awangardową.
Wewnątrz dwie sale, w tym główna z barem i druga oddzielona rozsuwanymi drzwiami.
Za barem znajduje...
Malutki minibrowar na jednej z ulic dynamicznie rozwijającego się stołecznego miasta Tbilisi, które zdziera radziecką maskę i przybiera kształt nowoczesnej nowoczesnej światowej metropolii.
Lokal mieści się w kamienicy. Przychodzą tu kulturalni ludzie zarówno miejscowi jak i obcokrajowcy,...
Comment