Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Grała była Publiusa, więc nie wiem jaka dokładnie, ale solidna (gruba). Też się obawiałem, ale nec się nie przypalało. Piwa już nie pamiętam, albo jeszcze nie piłem.
500watt
Niestety piwo ukończyło fermentację na granicy skwaśnienia, posmakowało jedynie mojej Matuli.
Prezesie: ja bym pół nogi i 3/4 ręki dał, żeby wreszcie coś uwarzyć, bo zbliża się sylwek, na który trzeba coś wziąć. Ale pie...lona magisterka nie daje spokoju. Wykańczam więc ją, a ona powoli wykańcza mnie Jeszcze tydzień, może dwa - zobaczymy :/
Intensywnie poszukuje odpowiedniego miejsca na mini warsztaty i jeśli okaże się, że jest parę osób w tym ty i ja to dam sobie spokój, a pozostałych chętnych zaproszę na Warsztaty do Wrocka.
Moonjava pyta mnie: ile osób przyjdzie na panel degustacyjny Zlotu Winiarzy z własnymi piwami (poza mną i nim), a ja mu na to, że tylko dwu piwowarów jest w Krakowie, więc nikt nie przyjdzie
Witam
pomyślałem, że się przywitam w tym wątku - jako, że zrzesza on dość pokaźne grono krakowskich piwowarów
Mój mały browarek jest w fazie tworzenia po kilku mniej lub bardziej udanych doświadczeniach - jak będzie gotów to ogłoszę go oficjalnie
Na razie bardzo chętnie udam się na terminowanie w tak osławionym cechu, aby móc siłę swoją i pomoc zamienić na jakże cenną wiedzę
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment