nie ma sprawy wszak twój sprzęt stoi pusty.
Wędrowny browar LajboCKów czyli tam i z powrotem
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumPo prostu weźmiemy i przelejemy Za jakiś tydzień, bo w tej temperaturze 6-7 stopni to za szybko fermentować nie będzie.
Nie ma sprawy - daj znać kiedy, to przywiozę swoją magiczną pompkęLast edited by mwojtaszek; 2006-03-02, 14:36.Marek - domowarzyciel namiętny
Comment
-
-
Bock na cichej.
Dziś komisja w składzie e-prezes, MarcinKa i ja dokonaliśmy przepompowania piwa do fermentora (magiczną pompką mwojtaszka) celem odbycia przez nie koloni karnej w zamknięciu. Balling spadł do 9 co oznacza, że na razie nasze piwo ma moc 4,4 % - zobaczymy jak będzie dalej.
------------------------------------------------------------
Poniżej zdjęcie, na którym MarcinKa uwiecznił moją włochatą dłoń zbierającą gęstwę drożdżową.
Comment
-
-
Etykieta
Zamieszczam zmontowaną na szybko tej nocy etykietkę LajboCKowego Koźlaka przygotowaną na Galę Piw Małopolski. Miałem na koziołku posadzić jeszcze jakąś ponętną pannę ale mi weny brakłoLast edited by Shlangbaum; 2006-05-13, 08:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezespanowie! 16 kg pilzeńskiego czeka... może by tak coś uwarzyć na słułę?? pytanie nie tylko do mwojtaszka i shlangbauma!W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment