O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
O 7:05 będę u e-prezesa z fermentorem ciśnieniowym i beką 30 l do fermentacji. Rozumiem, że surowce są wszystkie Titus u Ciebie? Rozmnażam też już drożdże Budvar Lager
No to fajnie Titus jest chyba na jakiejś imprezce więc nie odpowie. Ja sie tylko zastanawiam nad prowiantem, bo nie chcę żebyśmy ogołocili mu lodówkę. Jakieś propozycje? Jak to było podczas pierwszego warzenia?
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
Byłem tam parę razy i nie miałem problemu, choć gospodarz uprzedzał, że jeden z nich jest ciut agresywny. Mnie nie atakował Przepraszam, że się zmyłem tak szybko, ale klient po towar przyjechał, a potem zadzwonili na obiad.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
A Ty e-prezesie powinieneś nas uprzedzić, że Pan od świń ma jeszcze dwa niezbyt przyjacielskie psy... A tak to chłopaki miały powód do drwin jak spitalałem przed nimi
He, he, akcja jak z filmu Uśmiałem się jak dziki. Szczególnie na widok normalnego Shlangiego wchodzącego i bladego jak ściana uciekającego
Tym razem warzone u Titus_Fox'a w składzie: berdo, cez, e-prezes, Shlangbaum, Titus_Fox.
Składniki na 30 litrów:
3 kg słodu monachijskiego
2,5 kg słodu pilzneńskiego
0,4 kg płatków owsianych
0,4 kg słodu Caramunich II
0,3 kg słodu Cararoma
zacieranie dekokcyjne
główny zacier:
66*-->62* - 25'
74*-->72* - 40'
dekot gotowany przez 10 minut
chmielenie
Lubelski 2,6% 60g - około 20'
Marynka 6,6% 65g - w sumie można powiedzieć, że 90'
drożdże Saflager S-23
blg 12
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPROSTOWANIE: Do nazwy piwa e-prezes się podobno nie przyznaje
DZIĘKI PANOWIE ZA WSPÓLNĄ PRACĘ NAD GARAMI
koszt warki 48 zł nie licząc energii i konfekcjonowania
Comment