Witam !
Jak w temacie, i drazu problem
z temperatura fermentacji.
Po zadaniu brzeczki drozdzami postala ona noc i dzien w tem pokojowej (22C), temp brzeczki wynosila wtedy (26C), drozdze pracowaly jak szalone, po czym przenioslem caly fermentor do piwnicy i tam jakby fermentacja ustala tzn. temp brzeczki spadla do 15-16C, piana jeszcze jest ale nic nie slychac aby jakies babelki tam pekaly natomiast czuc dwutlenek wegla
, zastanawiam si czy dobrze zrobilem i czy lepiej przeniesc fermentor z powrotem do pokoju i zamieszac czy lepiej zostawic tu gdzie jest, boje sie ze 20l bedzie trzeba wylac ![Smutek](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/frown.gif)
- deeking -
Jak w temacie, i drazu problem
![Smutek](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/frown.gif)
Po zadaniu brzeczki drozdzami postala ona noc i dzien w tem pokojowej (22C), temp brzeczki wynosila wtedy (26C), drozdze pracowaly jak szalone, po czym przenioslem caly fermentor do piwnicy i tam jakby fermentacja ustala tzn. temp brzeczki spadla do 15-16C, piana jeszcze jest ale nic nie slychac aby jakies babelki tam pekaly natomiast czuc dwutlenek wegla
![Smutek](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/frown.gif)
![Smutek](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/frown.gif)
- deeking -
Comment