Browar Trzech Nestorów

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9136

    #1

    Browar Trzech Nestorów

    Dziś w trakcie konsumpcji zielonego piwa w Robinie została położona szyszka węgielna pod nowy browar w Warszawie.
    Jego start wyznaczono na sobotę 25 marca.
    Nazwa, udziałowcy, logo i inne wiadomości zostaną ujawnione dopiero w dniu premiery.
    Zanosi się na dużą SENSACJĘ.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • sopista
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1747

    #2
    Dreszcz emocji mną targa na samą myśl o etykietach tegoż...

    Comment

    • Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

      #3
      Dreszcz niech Tobą targa, póki nie zobaczysz nowej etykiety BIGB-y

      Comment

      • sopista
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1747

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
        Dreszcz niech Tobą targa, póki nie zobaczysz nowej etykiety BIGB-y
        Nie zostaje mi nic innego jak wypić za ową etykietkę, piwko ORGANIC BEER EKOLOGICZNE z Pokrówki (nabyte dziś Kobielska - taka ulica w Warszawie). Zdrowie BIGB-y zatem

        Comment

        • Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

          #5
          I zdrowie nowego browaru!

          Comment

          • Ahumba
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 9136

            #6
            Browar Trzech Nestorów w składzie:
            - sopista
            - Kolega Mirek
            - Ahumba
            w dniu dzisiejszym rozpoczął działalność.

            Na początek poszło:
            - 4 kg pilzeńskiego
            - 1 kg monachijskiego
            - 1 kg Carahela

            Przerwy:
            - 63 * - 45 minut
            - 72 * - 20 minut

            chmielenie:
            - 60 minut- szyszka 50 g - marynka
            - ostatnie 15 minut - szyszka aromat

            Na czas aktualny trwa chmielenie
            Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2006-03-25, 19:28.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

            Comment

            • mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

              #7
              Brawa dla Panów, jednym słowem mocny skład .

              Comment

              • Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9136

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                chmielenie:
                - 60 minut- szyszka 50 g - marynka
                - ostatnie 15 minut - szyszka aromat
                Aromatu daliśmy ok.15 g

                Marku33 - A który z trzech nestorów nie widzi Ci się ?
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                Comment

                • mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                  Marku33 - A który z trzech nestorów nie widzi Ci się ?
                  Dwóch poznałem osobiście - widziałem, Pan Mirek jest mi nieznany co nie znaczy że się nie uwidzi
                  Pozdrawiam caaaaały skład.

                  Comment

                  • Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9136

                    #10
                    Uff, udało mi się uniknąć klęski.
                    Wziąłem sobie słoiczek do drożdży (1318 London III). Na szczęście pociągnąłem nosem przed dodaniem ich do piwa. Pomyliłem słoiki i starterek robiłem w słoiczku po kiszonych ogórkach, co zapachowo poczułem tuż przed..... .
                    Na szczęście też miałem w zapasie safale. Nie jest to to samo a tylko wyjście awaryjne.
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                    Comment

                    • Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9136

                      #11
                      Wyszło 22 litrów piwa "12".
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                      Comment

                      • Ahumba
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.05
                        • 9136

                        #12
                        Eksztrakt spadł do "4".
                        Jutro na cichą
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                        Comment

                        • Ahumba
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.05
                          • 9136

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                          Eksztrakt spadł do "4".
                          Jutro na cichą
                          Komunikat dla pozostałych współproducentów:

                          Jak się wczoraj rzekło, tak się dziś i stało. Piwo wylądowało na cichej.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2006-04-02, 17:24.
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                          Comment

                          • Ahumba
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9136

                            #14
                            Dziś wreszcie trafiło do butelek:
                            13x0,5 = 6,5l.
                            43x0,33=14,19
                            Razem 20,69 l.
                            Współudziałowcy podzielili się pełnymi buteleczkami i rozeszli się dodom.
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                            Comment

                            • pegie23
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2004.08
                              • 238

                              #15
                              A powstały do tego może jakieś etykiety?

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • pebejot
                                Dziekanowice 200, Browar Trzech Braci
                                pebejot
                                Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
                                Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
                                2024-08-20, 22:27
                              • Petitpierre
                                Trzech Kumpli, Porter Wędzony
                                Petitpierre
                                Nie znalazłem wątku. Do 2022. Szynka, trochę dymu-ładnie. Kierunek wędliniarsko-masarski. Widoczny w smaku tussipect, dość oleiste. Taka solidna czwórka.
                                2025-02-01, 10:06
                              • darekd
                                Zapanbrat [Trzech Kumpli], Lager
                                darekd
                                12,5% ekstr.

                                5,5% alk


                                Aromat - nieco ziołowego chmielu i jeszcze mniej słodu bez jakiegoś wyraźnego profilu

                                Piana - umiarkowana, trwałość podobnie, trochę zostaje na szkle

                                Barwa - zamglone jasne złoto

                                Wysycenie - średnie,...
                                2024-08-15, 20:31
                              • Javox
                                Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Wonder Haze
                                Javox
                                Hazy APA

                                Ekstrakt 12.5*, alko 4.8%
                                Chmiele: Mosaic, Citra.

                                Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
                                Lacing - trochę było.
                                Gaz - średni.
                                Barwa - zamglony żółto pomarańczowy.
                                Aromat - lekko funky cytrusowość, wielowątkowy...
                                2023-12-02, 17:02
                              • Javox
                                Zapanbrat, [Trzech Kumpli] Our New IPA Needs No Introduction - Citrus Session Juicy
                                Javox
                                Ekstrakt 13*, alko 4.4%.

                                Chmiele: HBC 586, Talus, Motueka.

                                Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
                                Lacing - trochę było.
                                Barwa - zamglony, blady jaśniejszy pomarańczowy.
                                Gaz - średni.
                                Aromat - mango, cytrusy, mini nutki ziołowe....
                                2023-11-22, 22:29
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...