Chcę uzyskać coś karmelowego.
Koci browar ruszył – czyli z górki na pazurki.
Collapse
X
-
-
To proponuję rozpuścić kukułkę w gorącej wodzie, pogotować godzinę i zobaczyć, czy oka pływająComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaMasz rację z tym uważaniem na konserwanty. Tak samo jak na tłuszcze i inne. Ale nie zawsze można wszystko wyteoretyzować niestety.Pozdrawiam
djComment
-
Tłuszcz nie musi zaszkodzić drożdżom, ale na pewno zaszkodzi pianie - jak zresztą napisał na podstawie swoich doświadczeń Iron.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseTłuszcz nie musi zaszkodzić drożdżom, ale na pewno zaszkodzi pianie - jak zresztą napisał na podstawie swoich doświadczeń Iron.Piana bedzie jak ta lala
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTo proponuję rozpuścić kukułkę w gorącej wodzie, pogotować godzinę i zobaczyć, czy oka pływają
Mleko i śmietanka zawierają dużo tłuszczu a na wierzchu go nie widać.Ostatnia zmiana dokonana przez darko; 2006-04-05, 21:24.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Kukułki to nie rosół - oka mogą nie pływać.
Mleko i śmietanka zawierają dużo tłuszczu a na wierzchu tłuszczu nie widać.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Przypuszczam, że kukułki nie zawierają tłuszczu, tylko głównie cukier i "substancje barwiące i aromatyczne identyczne z naturalnymi". Myślę, że ich wkład w smak piwa będzie żaden. Już chyba lepiej zrobić z nich zwykły zacier, i zobaczyć, jaki bimber z tego wyjdzie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaTutaj sprawa ma się troszkę inaczej. Tłuszcz czesto jest w konglomeratach białkowo-tłuszczowych, do tego silne zdolności emulgujące beta-laktoglobuliny. Nie porównywałbym tych dwóch spraw.
Nie bardzo rozumiem co się ma inaczej do czego.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Właśnie dlatego napisałem, że tłuszcz może być, nawet jeśli go nie widać.
Nie bardzo rozumiem co się ma inaczej do czego.
Porównanie barwne, acz... tylko barwneW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
Related Topics
Collapse
-
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...3 Photos
-
Channel: Macedonia Północna
2024-06-11, 20:06 -
-
U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.
Nowa...-
Channel: Czechy
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
Najmłodszy browar w Tallinnie, który w tym roku ruszył z produkcją, nieuwzględniony także na polskich mapach. Dość daleko od centrum, w budynkach poprzemysłowych po dawnej stoczni, jednak można spokojnie dojechać tramwajem jadaćym do pętli Kopli, pokonując od przystanku około 400 metrów....
-
Channel: Estonia
2024-05-09, 14:45 -
-
No wreszcie pod Kudową jest fajna piwoteka!
Właściwie, co jest coraz częstszym w Czechach, jest to sklep połączony z barem (cztery nalewaki).
Lokal ruszył w czasie pandemii i na początku w związku z tym był tylko sklepem, teraz całość tworzy całkiem spore miejsce i do...-
Channel: Czechy
2024-02-01, 00:32 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment