Chcę uzyskać coś karmelowego.
Koci browar ruszył – czyli z górki na pazurki.
Collapse
X
-
To proponuję rozpuścić kukułkę w gorącej wodzie, pogotować godzinę i zobaczyć, czy oka pływają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseTłuszcz nie musi zaszkodzić drożdżom, ale na pewno zaszkodzi pianie - jak zresztą napisał na podstawie swoich doświadczeń Iron.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTo proponuję rozpuścić kukułkę w gorącej wodzie, pogotować godzinę i zobaczyć, czy oka pływają
Mleko i śmietanka zawierają dużo tłuszczu a na wierzchu go nie widać.Last edited by darko; 2006-04-05, 21:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Kukułki to nie rosół - oka mogą nie pływać.
Mleko i śmietanka zawierają dużo tłuszczu a na wierzchu tłuszczu nie widać.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Przypuszczam, że kukułki nie zawierają tłuszczu, tylko głównie cukier i "substancje barwiące i aromatyczne identyczne z naturalnymi". Myślę, że ich wkład w smak piwa będzie żaden. Już chyba lepiej zrobić z nich zwykły zacier, i zobaczyć, jaki bimber z tego wyjdzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaTutaj sprawa ma się troszkę inaczej. Tłuszcz czesto jest w konglomeratach białkowo-tłuszczowych, do tego silne zdolności emulgujące beta-laktoglobuliny. Nie porównywałbym tych dwóch spraw.
Nie bardzo rozumiem co się ma inaczej do czego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Właśnie dlatego napisałem, że tłuszcz może być, nawet jeśli go nie widać.
Nie bardzo rozumiem co się ma inaczej do czego.
Porównanie barwne, acz... tylko barwneW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment