Witam serdecznie wytrawnych Browarników domowych jak i tych którzy wchodzą razem ze mną w temat. Nie będę was zanudzał pisaniami iż "postanowiłem" czy "chcę nawarzyc" Prosze o ocenę czy taki zestaw startowy na poczatek przygody da mi coś co bedzie można nazwac "Piwem" (chociaż wszystko co wyprodukuję będę pił z większym przekonaniem i smakiem niz to coś co zerka na nas z półek sklepowych a posiada napis "Piwo") Oceńcie proszę mój zestaw i prosze o śmiałą krytykę lub (może) pochwały Wybrałem produkty WES Sp.z o.o ;
1. Ekstrakt słodowy bursztynowy - puszka 1,7 kg
2. Ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg
3. ''MAGNUM'' - chmiel goryczkowy - szyszka - nowotomyski
4. Chmiel aromatyczny - szyszka ''LUBELSKI''
5. Safale S-04 11,5g
6. Suchy ekstrakt słodowy jasny (sproszkowany) 0,2
--------------------------------------------------------------------
ALTERNATYWA ;
1. Nachmielony ekstrakt słodowy 1,7 kg
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego pilzneńskiego, z dodatkiem ekstraktu chmielu
2. Ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg
3. Safbrew S-33 10g
Ze względu na brak warunków musze nastawic się na burzliwą fermentacje.
Proszę o ocenę ew. sugestje starszych "Braci Piwnych" Po waszych wypowiedziach i wszelkich analizach, zabieram się do pracy i ruszam z pierwszą tak utęskniona warką o postępach której będę chętnie informował na forum. Pozdrawiam serdecznie.
1. Ekstrakt słodowy bursztynowy - puszka 1,7 kg
2. Ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg
3. ''MAGNUM'' - chmiel goryczkowy - szyszka - nowotomyski
4. Chmiel aromatyczny - szyszka ''LUBELSKI''
5. Safale S-04 11,5g
6. Suchy ekstrakt słodowy jasny (sproszkowany) 0,2
--------------------------------------------------------------------
ALTERNATYWA ;
1. Nachmielony ekstrakt słodowy 1,7 kg
Wyprodukowany w 100% z wysokogatunkowego słodu browarnego pilzneńskiego, z dodatkiem ekstraktu chmielu
2. Ekstrakt słodowy jasny - puszka 1,2 kg
3. Safbrew S-33 10g
Ze względu na brak warunków musze nastawic się na burzliwą fermentacje.
Proszę o ocenę ew. sugestje starszych "Braci Piwnych" Po waszych wypowiedziach i wszelkich analizach, zabieram się do pracy i ruszam z pierwszą tak utęskniona warką o postępach której będę chętnie informował na forum. Pozdrawiam serdecznie.
Comment