Wlasnie rozpoczalem zacieranie swojej pierwszej prawdziwej warki (poprzednie dwie byly z ekstraktow).
Do rzeczy:
pilznenski: 3000g
monachijski: 1200g
karmenowy jasny: 160g
karmelowy ciemny: 160g
barwiacy: 20g
Zacieranie (wlasnie jestem w trakcie):
69-65 `c - 60 min
75-72 `c - 20 min
do 79 `c - 10 min
Chmielenie :
marynka - 20g - 60 min
lubelski - 20g - 15min
W opracowaniu procedury zacierania korzystalem z artykulu "Krzysiowe warzenie" - dzieki Krzysiu, krotko i tresciwie - kompedium podstawowej wiedzy w sam raz do pierwszego zacierania.
Co mi z tego wyjdzie.... nie wiem nie znam sie na tym
Poradzicie cos?
Chmielenie zaczne za jakas godzine.
P.S.
Przepraszam za brak polskich liter, nie pisze z wlasnego komputera - licze na zrozumienie
Do rzeczy:
pilznenski: 3000g
monachijski: 1200g
karmenowy jasny: 160g
karmelowy ciemny: 160g
barwiacy: 20g
Zacieranie (wlasnie jestem w trakcie):
69-65 `c - 60 min
75-72 `c - 20 min
do 79 `c - 10 min
Chmielenie :
marynka - 20g - 60 min
lubelski - 20g - 15min
W opracowaniu procedury zacierania korzystalem z artykulu "Krzysiowe warzenie" - dzieki Krzysiu, krotko i tresciwie - kompedium podstawowej wiedzy w sam raz do pierwszego zacierania.
Co mi z tego wyjdzie.... nie wiem nie znam sie na tym
Poradzicie cos?
Chmielenie zaczne za jakas godzine.
P.S.
Przepraszam za brak polskich liter, nie pisze z wlasnego komputera - licze na zrozumienie
Comment