Ale osobiście w Manchesterze? Bo wysyłki chyba nie prowadzą?
Gdański Browar Obwoźny
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziAle osobiście w Manchesterze? Bo wysyłki chyba nie prowadzą?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Warka 29 Tripelek Elemelek
- 4 kg słodu pilzneńskiego
- 0,15 kg słodu Dingemans Belgian Aromatic
- 0,15 kg słodu Dingemans Belgian Biscuit
- 1,6 kg ekstraktu John Bull Light
- 12 g suszonej skórki słodkiej pomarańczy
- 15 g chmielu Marynka
- 15 g chmielu Target
- 10 g chmielu Cascade
- 15 g chmielu Fuggles
- 65-62st. C ~ 30 min
- 73-71st. C ~ 45 min
- Marynka na początku, potem Target, Cascade i Fuggles. Gotowanie 1h 30 min
Drożdże WLP 530 Belgian Abbey AleW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Warka 29 Tripelek Elemelek - errata
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi- 4 kg słodu pilzneńskiego
- 0,15 kg słodu Dingemans Belgian Aromatic
- 0,15 kg słodu Dingemans Belgian Biscuit
- 1,6 kg ekstraktu John Bull Light
- 12 g suszonej skórki słodkiej pomarańczy
- 15 g chmielu Marynka
- 15 g chmielu Target
- 10 g chmielu Cascade
- 15 g chmielu Fuggles
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Mocny czworniak, słaby trójniak (niesycony)
Od kilku dni przymierzałem się do zaatakowania kolejnego miodu pitnego w mym marnym życiu.
Na tapetę wszedł ni to trójniak ni to czwórniak jabłkowy (jabłczak)... czemu? O tym dalej.
Skład:- sok ze świeżych jabłek (szara reneta) w objętości ~7 litrów
- miód wielokwiatowy... ilość nieznana
- woda
- pożywka Activit
Starter właśnie do siebie dochodzi i zaraz przedstawię mu mą jabłczaną brzeczkę.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Warki 30, 31, 32
Kilka warek świątecznych
Warka 30 - Koźlak Majowy 17 Blg ~25 litrów
Warka 31 - Porter Bałtycki 20,8 Blg ~25 litrów
Warka 32 - Pils 14 Blg ~50 litrów
Receptury gdzieś w odległych notatkach, jak nie zapomnę to zamieszczę.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Receptury gdzieś w odległych notatkach, jak nie zapomnę to zamieszczę.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Warka 33
9 kg słodu pilzneńskiego
+ bliżej nieokreślone dodatki słodów karmelowych
50 g Marynki na początku gotowania
20 g Marynki w 60 min. gotowania
Zacieranie dekokcyjne, jednowarowe
Drożdże Wyeast Budvar Lager
~50 litrów 12,5 BlgW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Warka 34 (a, b)
- 9 kg słodu pilzneńskiego
- 0,2 kg słodu melanoidynowego
- 0,2 kg słodu Aroma
- 0,1 kg słodu karmelowego ciemnego
- 60 g Marynki
Drożdże Wyeast Budvar Lager
34a - 12,5 Blg (~20 litrów)
34b - 15 Blg (~25 litrów) + 4 litry do refermentacjiW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Warka 35
- 6 kg slodu pilzneńskiego
- 470 g Carawheat
- 100 g Caaroma
- 100 g słodu barwiącego ze Strzegomia
Chmielenie:
30 g Marynka - 60 min
40 g Fuggles - 5 min
Ekstrakt ~11 Blg; drożdże: 1318 English Ale IIIW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Warka 36
Ohohooo...
Po wielu miesiącach wznowienie produkcji
Dziś do kotła poszło:- 8 kg s. pilzneńskiego
- ~150g s. Aroma Brewferm
- ~100g s. melanoidynowego
- ~100g Dingemans Biscuit
- kilknascie ziaren barwiącego
- 35g Marynki na poczatku
- 35g Fuggles + 15g Cascade na koniec
- drożdże: Irish Ale (dzięki Piwochłon)
Ekstrakt na razie nieznany. Ile będzie tyle będzieW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Warka 37 Strong Scotch Ale
No i znowu nadarzyła się okazja warzenia. W międzyczasie wiosną powstało kilka nienumerowanych warek do spożycia z kega.
Zaczynam mieć problem z prowadzeniem notatek i numeracji
Strong Scotch Ale 20,2 Blg
słód jasny - 92%
słody karmelowe - 7%
słody barwiące - 1%
Zacieranie:
69-65 st.C / 1h
73-71 st.C/1h
Chmiele:
Fuggles - 25g
East Kent Golding - 25g
Drożdże:
WLP Irish Ale 1084
Last edited by huanghua; 2009-11-24, 20:08.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment